Ze Slovácka nepřivezli ani bod
Klub

Ze Slovácka nepřivezli ani bod

Redakce

Autobus s boleslavskými dorostenci se cestou na Slovácko zasekl v koloně způsobené dopravní nehodou a tak fotbalová výprava na hřiště Širůch dorazila se zpožděním. Mistrovské utkání začalo o pětačtyřicet minut později, než byl plánovaný čas. Přes dopravní komplikace začali boleslavští dorostenci utkání nadějně, ale nevydrželi a domů se vrátili bez bodů. O to více se o ně musí poprat v nejbližším domácím utkání proti Bohemians v první dubnové sobotě.

Vstup do utkání vyšel Boleslavským parádně. Již ve 3. minutě po přihrávce Zemana se prosadil Chramosta - 0:1. Neuběhly však ani tři minuty a bylo vyrovnáno. Slovácký Kerbr si naskočil na centr z rohového kopu a boleslavská zkoprnělá obrana nedokázala včas reagovat - 1:1.

V následujících minutách boleslavští dorostenci herně soupeře přehrávali, ale Slováčtí byli nebezpečnější před pokutovým územím. Šanci Zbrožka po rohovém kopu vykopli domácí téměř z brankové čáry a pokusy Dudky a Chramosty zlikvidoval domácí brankář. Hráči Slovácka stříleli především ze střední vzdálenosti a boleslavské obraně se dařilo buď střely blokovat, nebo je pochytal brankář Stuchlý. V poslední minutě prvního poločasu Hromek uvolnil Kerbra a ten tváří v tvář brankáři Stuchlému naštěstí přestřelil.

Druhý poločas Boleslavští začali opět velmi dobře a svou fotbalovostí se tlačili na soupeřovu polovinu, ale bez vážného ohrožení branky.

V 70. minutě si prožil velmi nešťastný okamžik boleslavský brankáře Stuchlý. Nijak náročnou střelu z hranice pokutového území neudržel v prstech a míč skončil k překvapení všech v brance. Střelcem byl opět Kerbr - 2:1.

Boleslavské družstvo zmobilizovalo síly a na posledních dvacet minut zamklo soupeře na jeho polovině a vytvářelo si i šance. Jednu z nich zmařil nepřesný pomezní rozhodčí, který posoudil postavení Chramosty jako ofsajdové, přestože boleslavský hráč vybíhal z hloubky pole a postupoval zcela regulérně sám na slováckého brankáře. V 85. minutě po centru Hubače nedůraznou dorážku Páry z opuštěné branky vykopl domácí obránce. V poslední minutě se po přetaženém centru u zadní tyče opět ocitl v šanci Chramosta, ale slovácký brankář zázračným zákrokem zachránil svému družstvu tři body.

Zamyšlení trenéra Jaroslava Peřiny nad nešťastně prohraným utkáním ve Slovácku bylo smířlivé: „Paradoxně jsme odehráli slušné utkání, ve kterém jsme domácí předčili fotbalovosti i počtem gólových příležitostí, ale body jsme ztratili. Po chybě brankáře se družstvo ještě dokázalo vzpamatovat, ale na zisk alespoň bodu to nestačilo. Brankář Stuchlý udělal první chybu a proto není nutné ho zatracovat. On ví, co se stalo a určitě udělá maximum, aby to v dalších utkáních napravil.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý - Hubač, Bílý, Zbrožek (63. Tomášek), Pára - Malík, Tvaroha, Záblacký, Dudka - Chramosta, Zeman (75. Kubát).

Góly: 6. a 70. Kerbr - 3. Chramosta

Fanshop banner