Brněnský trenér Uličný měl dvojnásobnou radost
Klub

Brněnský trenér Uličný měl dvojnásobnou radost

Redakce

Po skončení ligového utkání FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 1:3 přišel mezi novináře brněnský trenér Petr Uličný velmi rozveselený. Dávno byla zapomenutá skleslost, s jakou před šesti měsíci smutně komentoval tehdejší krutou třígólovou brněnskou porážku od boleslavského týmu. To dokonce prohlásil, že Boleslav je fotbalově úplně někde jinde než Brno. Tentokrát podobné hodnocení platilo zcela obráceně.

Podle Uličného vyjádření mu stejnou radost, jako vítězství v Boleslavi, udělal fakt, že angažováním Karla Stannera u prvoligového mužstva, už není nejstarším ligovým koučem. „Karel je můj kamarád a hlavně je o rok starší, než já,“ hlásil novinářům na úvod tiskové konference. Teprve potom se pustil do hodnocení utkání: „Zaslouženě jsme vyhráli proti těžkému soupeři, protože hráči měli vůli po vítězství. Hráčům jsem musel po zápase za předvedený výkon poděkovat.“

Petr Uličný zdůraznil, že Brnu hodně pomohl rychlý Střeštíkův gól a také posílení mužstva návraty Besty a Doška po zranění. „S nimi jsme silnější,“ mínil Uličný a popřál Stannerovi hodně úspěchů. To byla jediná radost pro boleslavského kouče. Jinak mu moc do řeči nebylo: „Soupeř nás předčil, prohráli jsme zaslouženě,“ uznal Stanner.

Nebylo sporu, že rychlý gól z kopačky Střeštíka, boleslavskou touhu po bodech osudově torpédoval. „Dostali jsme gól, který bude asi jeden z nejrychlejších v naší lize a v situaci, v jaké se právě nacházíme, nás posadil na zadek. A po přestávce se to opakovalo tím, že když se nám podařilo vyrovnat, dostali jsme brzo další gól. Na hráče takové události působí hodně negativně.“

Stannerovi se vůbec nelíbilo, že přestože v jeho tým má dostatek urostlých hráčů, tak v úvodu utkání i v jeho průběhu hlavičkové souboje často prohrávali.

„Jak utkání začalo, tak se skončilo. Střela z trestňáku jen potvrdila, co se dělo na hřišti,“ uzavřel boleslavský trenér neveselé ohlédnutí za brněnskou lekcí fotbalové efektivity.

Fanshop banner