Rychlý Střeštíkův gól rozhodl
Klub

Rychlý Střeštíkův gól rozhodl

Redakce

Ačkoliv boleslavskému trenérovi chybělo pět lidí, když k dlouhodobým marodům Pižanovskému a Opielovi přibyli vykartovaní hříšníci Kalina, Řezníček a Táborský, nikoho z hráčů či diváků ani ve snu nenapadlo, že utkání proti Brnu začne gólem inkasovaným už v první minutě. Ze šokujícího direktu se Boleslavští nevzpamatovali, což se projevovalo v nepřesné kombinaci. Brněnské mužstvo Boleslav nepřehrálo na první pohled patrným herním tlakem, ale fotbalově kvalitnějším projevem, který potvrdilo třemi pohlednými góly.

Tak rychle inkasovaný gól boleslavské publikum ještě nevidělo.
Na časomíře naskočila teprve pětadvacátá sekunda, když brněnský Střeštík na kraji trestného území ukončil váhání, co s míčem, a nečekaně luxusní prostor, jaký mu obránci poskytli, využil k přesnému zamíření ke vzdálenější tyči podle Millerovy pravé ruky – 0:1. Vskutku šokující úvod, v jehož důsledku se boleslavští fotbalisté trápili celý první poločas.

Na Střeštíkův gól Boleslavští odpověděli třemi rohovými kopy. Před prvním z nich si stoper Trousil málem dal vlastní gól, když Kyselův centr hlavičkoval těsně nad břevno Lejsalovy branky.

Boleslavští se nutili do ofenzivní aktivity, ale získali jenom několik trestných kopů. Většinou je zahrával Hrdlička a brněnští obránci je snadno odvraceli. Nejvíce práce Hrdličkova trestňákem nadělal brankáři Lejsalovi ve 35. minutě, ale ten střelu do horního růžku s vynaložením všech sil vyškrábnul na roh.

Ve 21. minutě přidal hodně k boleslavské nervozitě brankář Miller. Riskantně si pohrál s míčem, odkop se mu nepovedl podle představy a Kubáň z dálky vrátil míč před opuštěnou boleslavskou branku, kterou hlavičkující Besta jen těsně minul.

Při nástupu do druhého poločasu Brněnští zahrozili opět zásluhou Střeštíka. Centrem do malého boleslavského vápna hledal Trousila, ale Miller před brněnským stoperem míč stačil vyboxovat do bezpečí.
V 51. minutě kopal Hrdlička trestný kop a v hráčském chumlu před brněnskou brankou nejvýše vyskočil Kopic a hlavou usměrnil míč vedle Lejsala – 1:1.
Brněnské mužstvo však vyrovnávací gól vůbec nevyrušil z pohody a jeho hráči nadále nebezpečně atakovali boleslavskou branku. Poláchovu trestnému kopu se Boleslav ubránila, v dalším útoku Besta hlavou minul Millerovu branku. V 57. minutě však Polách perfektním kolmým pasem poslal k boleslavské brance Bestu a ten v plném běhu stačil špičkou kopačky usměrnit míč podle vybíhajícího Millera podruhé do boleslavské sítě – 1:2.

Potom Brnu nevyšly dvě akce, u nichž vždy byl hlavním aktérem Střeštík. V 69. minutě brankáře Lejsala protáhl nečekanou střelou z dálky Holub. Pro Boleslav z toho byl jenom jeden z osmi rohových kopů.

Čím více se blížil konec utkání, tím méně hráčů nechávala Boleslav v obraně. Po vystřídaní Hrdličky se posunul do středu zálohy Rajnoch a v obranné linii zůstávali Ševinský, Rolko a Kopic. V samém závěru se vysouval i Rolko a tak před Millerem zůstávali jen Ševinský s Kopicem. Boleslavští se sice tlačili k brněnskému trestnému území, ale k ohrožení Lejsala jim chyběla přesnost a nápaditost. V 87. minutě Hodúrův nadýchaný oblouček Rolko hlavou přistrčil Holubovi, ale ten z úhlu branku netrefil.

V 89. minutě si Brněnští vynutili trestný kop asi dvacet metrů od boleslavské branky. Nad míčem se chvíli dohadovali Pavlík s Poláchem, nakonec ho kopl Polách tak filigránsky, že přes hráčskou zeď zapadl k pravé tyči – 1:3. Poslední akcí zápasu v první ze tří nastavených minut byl Hodúrův roh, jenž zakončoval Sedláček hlavičkou, ovšem pozorný Lejsal ji kryl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Rajnoch, Kopic – Kysela, Hrdlička (66. Mendy), Hodúr, Ganugrava (46. Dittrich) – Holub, Mašek (75. Sedláček).

Sestava 1.FC Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegel - Kubáň, Polách (90. Večeřa), Mareček, Střeštík (70. Živný) – Došek (78. Baláž), Besta.

Góly: 51. Kopic – 1. Střeštík, 57. Besta, 89. Polách

ŽK: Kopic, Hodúr – Pavlík, Švejnoha, Polách, Baláž,

Rozhodčí: Příhoda – Mencl, Hojsík

Diváci: 4380

Fanshop banner