Junioři cestují do Vlašimi
Klub

Junioři cestují do Vlašimi

Redakce

Mistrovské utkání 20. kola ČFL hraje FK Mladá Boleslav“B“ na hřišti FC Graffin Vlašim v sobotu 29. března od 15 hodin. Podle aktuálního pořadí v ČFL je pouze sparťanská rezerva lepším mužstvem než Vlašim. V bilanci z domácího hřiště je spolu s AC Sparta Praha“B“ lepší také Sezimovo Ústí. Vlašimští z dosavadních devíti domácích mistráků sedm vyhráli při skóre 29:10. Více gólů doma nikdo nenastřílel. Boleslavské juniory tedy čeká velmi kvalitní soupeř.

Vlašimští, kteří vloni čerstvě postoupili z divize do ČFL, prohráli poprvé a naposledy mistrovské utkání doma ve 2. podzimním kole s Náchodem 0:1. Ve 4. kole remizovali s Letohradem 2:2. Potom už na svém hřišti neztratili ani bod a postupně porazili Viktorii Plzeň“B“ 3:1, Union Cheb 4:1, Slavii Praha“B“ 2:1, Slovan Liberec“B“ 3:2, Slavoj Vyšehrad 2:1 a rekordně Chmel Blšany 10:1.

V letošní sezóně doma jasně přehráli Karlovy Vary 3:0. Před týdnem v Náchodě nehráli, neboť to stav hrací plochy nedovolil. I když mají Vlašimští o jedno sehrané utkání méně, drží druhou příčku za AC Sparta Praha“B“, na kterou však ztrácejí osm bodů.

Boleslavští junioři po prohře v Letohradu 1:2 a domácí výhře nad ambiciózním Sezimovým Ústím 2:0 jsou v tabulce čtvrtí pouhé dva body za druhou Vlašimí. S ní v loňském srpnu vyhráli 2:0 góly Fabiána a Vaněčka. Po nepovedeném prvním poločase otevřel skóre v 54. minutě Fabián, jenž zužitkoval perfektní Kučerův pas. Deset minut na to založil povedenou akci M.Sedláček a po narážečce s Kučerou ji gólově završil Vaněček. Ve druhém poločasu byli Boleslavští aktivnější a vyhráli zcela zaslouženě.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Pižanowski – Pára, Brezinský, Mrvík, Kalíšek – Vajgl (63. M.Sedláček), Kučera, Murárik, Fabián (81. Gögh) – Ordoš (71. Schubert), Vaněček. Připraveni ještě byli Svoboda a Ehrenberger.

Podzimní sestava FC Graffin Vlašim: Skácel – Parys (58. Hušťava), Šilhavý, Veselý (76.Stibůrek), Petrů – Vebr, Křeček, Růžička (69. Vosický), Vořechovský, Zajac – Kabele. připraveni ještě byli Potůček, Červeňák a Malý.

Fanshop banner