Proti Brnu i bez vykartovaných s vítěznou touhou
Klub

Proti Brnu i bez vykartovaných s vítěznou touhou

Redakce

Utkání 23. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno se hraje v neděli 30. března od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu. Domácí boleslavský tým se musí obejít bez Václava Kaliny, Jakuba Řezníčka a Ivo Táborského, kteří mají trest za čtvrté žluté karty, a také bez Petra Pižanowského a Lukáše Opiely, kteří jsou v rekonvalescenci po zranění. I přes vynucené absence nemůže jít boleslavské mužstvo do souboje s Brnem s jinou než vítěznou touhou.

„Chybět budou, ale příležitost dostanou další z kádru a věřím, že ji využijí,“ reagoval na oslabení asistent trenéra Josef Hloušek. Dobře ví, že zranění a disciplinární tresty patří k fotbalu. Podobně jako diskutabilní výroky soudců. „Musíme se povznést nad skutečnou i domnělou nespravedlnost rozhodčích,“ míní kapitán mužstva František Ševinský. Ten je přesvědčený, že pro Boleslav je nevýhoda, když se Brnu dva předchozí ligové zápasy v Jablonci a doma s Kladnem nepovedly.

„Musíme zopakovat bojovnost z druhého poločasu na Bohemce a přidat fotbalovou kvalitu, která určitě v našem mužstvu je. Chceme a musíme nad Brnem vyhrát,“ prohlásil František Ševinský odhodlaně.

„Pokud bychom neuspěli doma proti Brnu, ztratí bod z Bohemky význam,“ varuje Josef Hloušek před polevením v bojovnosti a nasazení.
„Hráči musí bojovat stejně jako proti Bohemce a navíc hrát lepší fotbal,“ přeje si hlavní boleslavský kouč Karel Stanner.

Boleslavský tým má ještě osm zápasů, aby napravil zatím nevydařený mistrovský ročník 2007/08. Především svému publiku na Městském stadionu je hodně dlužný. Z jedenácti už odehraných domácích utkání jen tři vyhrál, tři remizoval, čtyři prohrál a se ziskem třinácti bodů při pasivním skóre 11:14 má nejhorší domácí statistiku ze všech šestnácti účastníků I.Gambrinus ligy.

Fanshop banner