Ikona boleslavského fotbalu před tribunálem ČMFS
Klub

Ikona boleslavského fotbalu před tribunálem ČMFS

Redakce

Josef Dufek jede na fotbalovou disciplinárku s čerstvým oceněním za přínos mladoboleslavskému fotbalu. Dva dny rozdílné jako nebe a peklo si prezident boleslavského fotbalu prožívá v posledním březnovém týdnu. Ve středu 26. března převzal Cenu fair play za nesporný podíl na vzestupu mladoboleslavského fotbalu a následující den ve čtvrtek 27. března předstoupí před fotbalový soud kvůli údajnému napadení delegáta ČMFS Jiřího Veltruského.

Když prezident boleslavského fotbalu veřejně přebíral Cenu fair play v rámci dvouhodinového programu s vyhlašováním nejlepších sportovců a nejvýraznějších sportovních osobností Mladoboleslavska, nikdo z přítomných nepochyboval, že by nebyla ve správných rukou.

„Laureáti Ceny fair play vlastně vstupují do pomyslné síně slávy mladoboleslavského sportu,“ zdůraznil význam ocenění Jiří Macek, šéfredaktor Boleslavského deníku a šéf pořadatelského sboru ankety o nejlepšího sportovce Mladoboleslavska.

„Každého člověka veřejné ocenění jeho práce potěší a upřímně přiznávám, že mě dvojnásobně, když souvisí s fotbalem, který je součástí celého mého života,“ prohlásil Josef Dufek bezprostředně po udělení boleslavské Ceny fair play. A hned zmínil, že velmi lpí na týmové práci. „Bez podpory svých nejbližších, to znamená manželky a obou dcer, a samozřejmě bez spolupráce se všemi kolegy a přáteli, především Jaromírem Šeterlem a Zdeňkem Kudelou, bych fotbal na ligové úrovni zdařile dělat nemohl.“

Jak se Dufek raduje z boleslavské Ceny fair play, tak smutní z aféry vykonstruované delegátem utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha Jiřím Veltruským, jehož měl údajně fyzicky napadnout. Tak je prý psáno v oficiálním zápisu, ze kterého bude fotbalový tribunál Alexandra Károlyho vycházet.

Události odstartoval v pondělním odpoledni 17. března sudí Kocourek předčasným vykázáním boleslavského kapitána Rajnocha ze hry po střetu se sparťanským Horváthem. Dufek ve shodě s celým stadionem považoval Rajnochovo vyloučení za neoprávněné. Proto v bezprostřední reakci poplácal delegáta Veltruského po zádech a ironicky mu pogratuloval k výbornému výkonu rozhodčího. „O žádném napadení nemůže být řeč,“ tvrdí Dufek.

Delegátova verze je dramatičtější. Popisuje prezidentovy projevy nespokojenosti jako fyzické napadení a vulgární urážení. To však Dufek odmítá: „Jsem slušný člověk, který žije boleslavským fotbalem. A když cítím, že se mu děje křivda, dávám najevo nespokojenost.“

A na tom přeci není nic trestuhodného...

Fanshop banner