Fotbalisté nejlepšími sportovci Mladoboleslavska
Klub

Fotbalisté nejlepšími sportovci Mladoboleslavska

Redakce

Zcela v duchu posledních několika let dopadla anketa o nejlepší sportovce Mladoboleslavska za uplynulý rok 2007, neboť první příčky opanovali boleslavští fotbalisté. Při slavnostním středečním podvečeru 26. března 2008 na hlavním sále Škoda Auto Muzea byl nejlepším sportovcem Mladoboleslavska vyhlášen fotbalový reprezentant a od letošního ledna hráč anglického Reading FC Marek Matějovský. Podle očekávání obhájil prvenství z předchozího roku 2006. Cenu za něho převzala manželka, neboť Marek Matějovský byl s českou reprezentací v Dánsku.

Podobně jako mezi jednotlivci tomu bylo i v kategoriích trenérů a sportovních kolektivů. Pozice nejlepších z roku 2006 i v hodnocení roku 2007 obhájil fotbalový kouč Dušan Uhrin ml. a prvoligové mužstvo FK Mladá Boleslav.

Ve sledované kategorii talentů mladších osmnácti let dostal nejvíce anketních hlasů Marek Sedláček, fotbalista FK Mladá Boleslav a reprezentant výběru šestnáctiletých České republiky.

Mezi trojicí poctěných cenou fair play byl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek a pamětník fotbalových počátků v Mladé Boleslavi Ladislav Masopust. Třetí oceněnou byla osmdesátiletá vychovatelka Junáku Marie Mazánková. Aby při slavnostním programu nechodili pro ceny jenom fotbalisté, vymysleli si pořadatelé ankety z Boleslavského deníku zbrusu novou kategorii adrenalinových sportů a premiérově pocta za rok 2007 připadla horolezci Petr Maškovi.

Anketa sportovních příznivců potvrdila, že celé Pojizeří pozitivně vnímá, jak obrovský výkonnostní i společenský vzestup prodělal fotbalový klub v Mladé Boleslavi od roku 2004 do dnešních dnů.

Fanshop banner