Václav Kalina hraje fair play
Klub

Václav Kalina hraje fair play

Redakce

Prestižní ocenění Českého klubu fair play obdrží osmadvacetiletý fotbalista FK Mladá Boleslav Václav Kalina za jedinečný čin i dlouhodobé vystupování v duchu zásad sportovního rytířství. Kalinovi cenu předá těsně před nedělním ligovým utkáním Boleslavi s Brnem předsedkyně Českého klubu fair play Květa Jeriová-Pecková, bývalá olympijská medailistka v běhu na lyžích.

Stalo se v neděli 30. září 2007: Před koncem podzimního ligového zápasu proti Bohemians, kdy Boleslav vedla 2:0, odpískal rozhodčí rohový kop, který by se domácím hodil k případnému upevnění skóre. Václav Kalina se ale přihlásil a přiznal, že míč tečoval on. Soupeři mu zatleskali a rozhodčí Jára poděkoval za pomoc pokynutím ruky. Zdánlivě banální a nevýznamný čin, ve fotbalových vodách však naprosto ojedinělý. I proto se Český klub fair play rozhodl boleslavskému hráči udělit jedno z ocenění za rok 2007, a to i vzhledem k jeho příkladnému chování na hřišti během všech mistrovských zápasů.

Václav Kalina začal s fotbalem v TJ Sokol Zákolany, odkud přešel do Kladna, kde od žákovské kategorie až po dospělý věk byl šestnáct sezón. Podílel se na novodobém vzestupu kladenského fotbalu z divize do první ligy. V loňském létě o něho projevily zájem Teplice a Boleslav. V polovině července 2007 podepsal tříletý kontrakt s FK Mladá Boleslav. Dosud odehrál 47 ligových utkání, z nich v modrobílém boleslavském dresu 19, a dal tři ligové góly za Kladno, ale za Boleslav zatím ani jeden.
Fanshop banner