Boleslav má nejhorší domácí bilanci v lize
Klub

Boleslav má nejhorší domácí bilanci v lize

Redakce

V utkání 23. kola I.Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno v neděli 30. března od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu se střetne osmý tým s pátým v aktuálním pořadí. Brněnští živí naději účasti v evropském poháru ve dvou liniích. V lize se perou o třetí příčku s Teplicemi i Ostravou a v poháru ČMFS se střetnou o postup do semifinále s Jabloncem. Pro Mladou Boleslav je momentálně fotbalová Evropa v teoretické rovině především zásluhou mizerných výsledků na domácím hřišti.

Statisticky se v neděli potkají dva nerovní soupeři. Brno je šesté nejlepší mužstvo v zápasech na venkovním hřišti, kdežto Mladá Boleslav úplně nejhorší v domácím prostředí.

Brno v deseti utkáních na soupeřových stadionech (3 3 4) při pasivním skóre získalo dvanáct bodů. To je stejně jako Teplice a více než deset účastníků I. Gambrinus ligy. Venku se lépe dařilo jen Liberci, Mladé Boleslavi, Ostravě, Spartě a Slavii.

Neskutečně děsivý je pohled do statistiky utkání na domácích hřištích. Mladá Boleslav z jedenácti domácích utkáních (3 4 4) má při zisku pouhých třinácti bodů výrazně pasivní skóre 11:14 a je na tom nejhůře ze všech šestnácti účastníků I.Gambrinus ligy.

V ligové tabulce sestavené jen z domácích utkání je boleslavské mužstvo poslední. Má tedy hodně co napravovat při zbývajících vystoupeních na Městském stadionu při duelech s Brnem, Baníkem Ostrava, Viktorií Plzeň a Slavií Praha.

Fanshop banner