Kapitán Ševinský bod na Bohemce bral
Klub

Kapitán Ševinský bod na Bohemce bral

Redakce

Podle ohlasů z kabiny považovali boleslavští fotbalisté remízu na Bohemians za zaslouženou. Nevyhlášenými hrdiny v boleslavských dresech byli brankář Miroslav Miller a kanonýr Radim Holub. Ten po utkání čelil novinářským dotazům, zda mu vadí, že chodí na hřiště jenom výjimečně od první minuty utkání. „Chtěl bych hrát od začátku, ale po zranění jsem nastupoval do utkání jen na chvíli a občas dal gól. Trochu se to obrátilo proti mně a trenérům asi stačí, když tam na chvíli vletím a dám gól,“ odpověděl nejzkušenější boleslavský forvard.

A jak viděl boj ve vršovickém Ďolíčku? „Bohemka byla lepší šedesát minut a my posledních dvacet minut,“ řekl Radim Holub. Dvanáct minut před koncem vyrovnal. Jak tu situaci vnímal z pohledu střelce? „Táborský dobře vybojoval míč, nacentroval ho a já dal pravou šajtlí šťastný gól.“

A co tomu říkal novopečený kapitán mužstva František Ševinský? „K tomu není co dodávat. Když Holub vleze na hřiště, je to na sto dvacet procent gól,“ pravil se spokojeným úsměvem Ševinský, jenž kapitánskou pásku převzal po Rajnochovi, jemuž kapitánování na tři měsíce zakázal fotbalový tribunál.

Ševinský do novinářských diktafonů pochválil i brankáře Millera, který bezprostředně před Holubovou trefou zabránil Škodovi ve druhém gólu. „Nad hrozbou penalty jsem nepřemýšlel, protože jsem míč čistě chytil,“ poznamenal boleslavský brankář k odvážnému pádu pod nohy soupeřova útočníka, který utekl Rolkovi a běžel na Millera sám.

Jak hráči zvládali dvojí pohasnutí reflektorů? „Chvíli jsme ve tmě postávali na hřišti, než nás rozhodčí poslal do kabin. Zase tak dlouho to ale netrvalo, abychom vychladli,“ uvedl Holub, který si vzpomněl, že za svoji kariéru náhlou tmu na hřišti zažil třikrát. Poprvé v Příbrami, podruhé vloni v Mladé Boleslavi při evropském poháru a potřetí letos na Bohemians.

Obránce Ševinský tvrdil, že koncentraci na fotbal to jemu ani spoluhráčům nijak výrazně nenarušilo. Z bodu byl rád. „V naší situaci je každý bod dobrý. Trenér v týdnu apeloval na to, aby jsme do hry dali srdíčko. Nasazením jsme uhráli zaslouženou remízu, když v druhé půli jsme zlepšili hru, nahráli si a začali hrát fotbal.“

Fanshop banner