Trenéři se shodli: Holub je geniální
Klub

Trenéři se shodli: Holub je geniální

Redakce

Mladá Boleslav ve vršovickém Ďolíčku remízou 1:1 vybojovala bod nad soupeřem urputně se zachraňujícím v lize. Proto z dělby bodů měl větší radost boleslavský trenér Karel Stanner, než jeho pražský protějšek Zbyněk Busta. Oba se v hodnocení utkání zmínili o rozhodující roli boleslavského útočníka Radima Holuba, který vběhl do hry na závěrečnou půlhodinku a vyrovnávacím gólem završil falešný hattrick, když skóroval ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech (Most, Sparta, Bohemians).

Karel Stanner zdůraznil, že utkání pro boleslavské mužstvo nezačalo dobře. „Nemohli jsme se dostat do mezihry, dostávali se pod tlak a na levé straně to nebylo v pořádku, odtud nás ohrožovaly nebezpečné centry,“ upřesnil Stanner a vysvětlil tak, proč se ještě před přestávkou rozhodl pro stažení levého záložníka Poláčka a přeskupení sestavy, kdy po příchodu útočníka Maška post levého záložníka zaujal Kysela.

„Domácí byli herně kvalitnější a proto oceňuji přístup hráčů, že když jsme se ve druhém poločase začali malinko dostávat do hry a dvakrát zhasla světla, neztratili koncentraci.“ Stanner prozradil, že zatemnění nad vršovickým Ďolíčkem využil k tomu, aby hráčům v klidu vysvětlil změnu, že v závěru utkání budou pokračovat v ofenzivnějším rozestavení 3-4-3. „Vyhlásili jsme, že do zhasnutí jsme první utkání prohráli a po rozsvícení to druhé, které bude trvat jenom dvacet minut, budeme chtít vyhrát. Podařilo se nám to a musíme být spokojení se získaným bodem. Domácí podali kvalitní bojovný výkon a přiznávám, že jsme chvílemi tahali za kratší konec.“

Trenér Bohemians Zbyněk Busta neskrýval nespokojenost z toho, že jeho tým neudržel vedení. „Škoda neproměnil brejk, kterým mohl zápas rozhodnout, kdyby dal druhý gól, a z protiútoku soupeř vyrovnal. Opět se potvrdilo, že v lize rozhodují kvality výrazných individualit. Podobně jako na žižkovské Viktorce rozhodl Švancara, tak s Boleslaví rozhodl Holub, který je svojí útočnou kvalitou geniální hráč, jenž se před brankou nemýlí,“ prohlásil Busta.

Stannerovi nezbylo, než s trenérským kolegou souhlasit. „Znám Radima Holuba už hodně dlouho a největší sílu má v tom, že když soupeř je trošku unavený, tak na hřiště přinese zklidnění, kus fotbalovosti a hlavně gól. On dobře ví, v čem je jeho síla, a dokáže toho využít. Má geniální čich na branku a orientaci v prostoru. V hektickém závěru utkání dokáže přidržet balon, vystřelit a nebo ho včas přistrčit a vytvořit šanci pro spoluhráče,“ rozebral boleslavský trenér Holubovy přednosti.

Fanshop banner