V Marseille skončili čtvrtí
Klub

V Marseille skončili čtvrtí

Redakce

Boleslavští junioři ve třech dnech 22.-24. března na 32. ročníku Velikonočního turnaje v jihofrancouzském přístavu Marseille sehráli čtyři turnajová utkání s velmi kvalitními soupeři. První vyhráli, potom dvakrát remizovali a poslední prohráli. V konečném pořadí se umístili na čtvrtém místě, tudíž loňské prvenství neobhájili. Jedním z důvodů jistě byla slabá střelecká potence. Jeden gól ve čtyřech utkáních je bezesporu chabá bilance.

Sobota 22. června 2008: Selection Ligue de Mediterraneee (Francie) – FK Mladá Boleslav 0:1
Úvod turnaje boleslavskému týmu nevyšel herně, ale dokázal proměnit jednu z pěti šancí, které měl. Po Párově střele se gólově prosadil Chramosta.
Sestava FK MB: Ehrenberger - Malík, Bílý, Zbrožek, Pára – Kadlec T. (48. Dudka), Svoboda, Kučera, Sedláček - Chramosta (37. Humaj), Schubert.

Neděle 23. června 2008: Komazawa University FC (Japonsko) – FK Mladá Boleslav 0:0
V tomto utkání hráli Boleslavští jednoznačně nejlepší fotbal. Chyběl mu jen gólový efekt. Asijského soupeře dokázali boleslavští fotbalisté dostat pod tlak dobrým napadáním a nepustili protihráče za celé utkání do šance.
Sestava FK MB: Stuchlý - Hubač, Bílý, Zbrožek, Pára - Kadlec (40. Malík), Kučera (8. Svoboda), Tvaroha, Sedláček - Dytrt (37. Chramosta), Schubert.

Neděle 23. června 2008: Villareal CF (Španělsko) – FK Mladá Boleslav 0:0
Střetnutí se Španěly ukázalo, v čem český fotbal nestačí. Rychlost běžecká i v práci s míčem, schopnost řešit složité situace fotbalově a umění vypořádat se s tlakem presujících soupeřů. Hra boleslavských fotbalistů byla založená na obranné činnosti a případných protiútocích, ale k těm se kvůli spoustě nepřesností nedostali. Remíza byla dílem skvělého výkonu brankáře Ehrenbergera.
Sestava FK MB: Ehrenberger - Hubač, Bílý, Zbrožek, Pára - Dudka, Svoboda, Tvaroha, Sedláček - Kadlec (37. Chramosta), Humaj (25. Schubert).

Pondělí 24. června 2008: Blackburn Rovers FC (Anglie) – FK Mladá Boleslav 3:0
Boleslavští hráči zaostávali proti anglickému soupeři podobně jako proti španělskému. Navíc nasazení a vůli po vítězství měli Angličané o sto procent vyšší, než Boleslavští. První gól padl po zaváhání brankáře, kdy střelec trefoval prázdnou branku, druhý padl po chybě při bránění standardní situace a třetí po kiksu stopera Zbrožka. Za rozhodnutého stavu posledních deset minut Boleslavští hru vyrovnali.
Sestava FK MB: Ehrenberger - Malík, Bílý, Zbrožek, Pára - Tomášek, Kučera, Tvaroha, Sedláček (35. Dudka) - Schubert (14. Humaj), Dytrt (53. Kadlec).

První tři utkání v základní skupině se hrála 2x25 minut, poslední střetnutí o umístění 2x35 minut. Prohra s anglickým celkem rozhodla, že FK Mladá Boleslav letos v Marseille na mezinárodním Velikonočním turnaji obsadil čtvrté místo.

Boleslavskou fotbalovou výpravu tvořilo družstvo složené z hráčů ligového dorostu a třetiligové juniorky (narození po 1.1. 1988): Stuchlý, Ehrenberger, Pára, Zbrožek, Tomášek, Hubač, Bílý, Dudka, Svoboda, Sedláček, Malík, Kučera, Tvaroha, Dytrt, Chramosta, Kadlec, Schubert, Humaj. Trenéry byli Peřina a Vizingr, masérem Horecký.

Fanshop banner