Holub zachránil remízu
Klub

Holub zachránil remízu

Redakce

Boleslavští vydřeli bod na hřišti aktuálně posledního týmu ligového pořadí. Jejich hvězdami byli brankář Miller a kanonýr Holub, jenž se trefil potřetí ve třetím ligovém utkání v řadě. Hráči Bohemians hnáni svými fanoušky a podporováni rozhodčím Jechem měli po většinu prvního poločasu optickou převahu, ale gól dali až po hodině hry, kdy už Boleslavští se soupeřem srovnali krok. Proto také po inkasovaném gólu nepadli do kolen a zaslouženě vyrovnali. Průběh druhého poločasu narušil dvakrát výpadek elektrické energie, kdy se po zhasnutí umělého osvětlení nad hrací plochou nejprve patnáct a o chvíli později dalších deset minut nehrálo.

První ránu krotil boleslavský brankář Miller již ve 2. minutě, kdy Morávek vypálil z úhlu. V 6. minutě centr z pravé strany netrefil Morávek ani Miller a míč proletěl malým vápnem před odkrytou boleslavskou brankou. V následující minutě Řezníček přinutil Radu zahrát do rohu, ten kopl Hodúr na Rolkovu hlavu, ale nevyšší muž na hřišti mířil mimo vršovickou branku.

V dalším průběhu zkoušel opakovaně střelbu boleslavský Kalina a vršovický Hašek. Mnohé ofenzivní náznaky však končily předčasně nepřesnými přihrávkami, aniž se mužstva dostala do žádoucí koncovky.

Ve 24. minutě Haškův trestňák odvrátil Kopic pouze k Rezkovi a jeho lob na malém vápně Miller jenom vyboxoval, ale Radovi se střelba nevydařila. Při další akci Bohemians odvrátil Miller centr z pravého křídla s notnou dávkou štěstí a vzápětí bombu Bartka vyrazil včasným skokem k pravé tyči. Podobně zdařile si počínal i při přízemní střele Morávka v 35. minutě.

V závěru poločasu se konečně prosadila i Mladá Boleslav. Ve 39. minutě vypadala nadějně spolupráce Hodúra se Sedláčkem, ale z akce nakonec k přímému ohrožení branky nedošlo. Ve 42. minutě utekl vršovické obraně po pravé straně Řezníček a dostal se až před brankáře Zicha, kterého však z úhlu neprostřelil.

Pět minut po změně stran po faulu na Kyselu poslal Hodúr trestný kop přímo do náruče Zicha a o čtyři minuty později Hodúr založil přes Kalinu povedenou akci, v jejímž finále po narážečce od Řezníčka si v soupeřově trestném území ve střelbě překáželi Kalina s Maškem a tak se Bohemians snadno ubránili. V 55. minutě Kyselovu bombu Zich vyrazil a z protiútoku se proti boleslavské obraně neprosadil Škoda.

V 61. minutě však proběhl středem boleslavské obrany Škoda a vybíhajícího Millera s jistotou prostřelil – 1:0.

Boleslavské časté obléhání soupeřova trestného území vyznívalo jalově. Neprosadil se Sedláček ani Kopic. V 72. minutě odcentroval Škoda z pravé strany přes Rolka a u vzdálenější tyče hlavičkoval Ordoš mimo horní kout boleslavské branky.

V 73. minutě poprvé zhasly lampy nad vršovickým Ďolíčkem. Po čtvrthodinovém zatmění se fotbal hrál jen necelých pět minut, než světla opět zhasla. V té světlé pětiminutovce se pod boleslavským tlakem Bohemians nedostali ze své poloviny hřiště.

Po druhé vynucené temné pauze v 77. minutě hracího času Škoda utekl Rolkovi a pokusil se obejít Millera. Ten však pádem pod útočníkovy nohy míč lapil a zabránil tak jistému druhému gólu v boleslavské brance. Jak se později ukázalo, osudově promluvil do výsledku utkání.

V 78. minutě z levé strany po spolupráci s Táborským ostře centroval Kysela a před vršovickou brankou Holub míč tečoval tak elegantně a účelně, že se Zich marně natahoval k levé tyči – 1:1.

Poslední minuty byly ve znamení úporné snahy Bohemians strhnout vítězství na svoji stranu, ale i boleslavské touhy odvézt si více než jenom jeden bod. Ani jednomu týmu se záměr nepovedl a o body se tudíž podělily. Nakonec přeci jenom k větší spokojenosti Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Rajnoch, Kopic – Sedláček (74. Táborský), Kalina, Hodúr, Poláček (29. Mašek) – Řezníček (61. Holub), Kysela. Připraveni ještě byli Ganugrava, Hrdlička, Procházka a Šeda.

Sestava Bohemians 1905: Zich – Karal (36. Marek), Rada, Nikl, Šmarda – Morávek, Slezák (58. Ordoš), I.Hašek, Bartek (83. Moravec) – Škoda, Rezek. Připraveni ještě byli Lukáš, Kotyza, Vágner a Sňozík.

Góly: 61. Škoda – 78. Holub

ŽK: Rada – Kalina, Řezníček, Mašek, Táborský

Rozhodčí: Jech – Košec, Teuber

Diváků: 6729

Fanshop banner