V Marseille začali vítězně
Klub

V Marseille začali vítězně

Redakce

Juniorský tým FK Mladá Boleslav v sobotu vyhrál první utkání Velikonočního turnaje v Marseille nad výběrem jihofrancouzských regionů Selection Ligue De Mediterranee 1:0 gólem Chramosty. V dalších utkáních narazí v nedělním dopoledni na japonský Komazawa University FC a v nedělním odpoledni na španělský Villarreal CF. Turnaj vyvrcholí na Velikonoční pondělí a FK Mladá Boleslav obhajuje loňské prvenství.

Sobotní utkání proti jihofrancouzskému výběru začali boleslavští junioři aktivně. V prvním poločase si vypracovali tři šance a jedna z nich skončila gólem. Nepovedený střelecký pokus Páry napravil Chramosta a rozvlnil síť za zády francouzského gólmana. Po změně stran si Boleslavští těsné vedení pohlídali a zaslouženě dovedli první utkání v základní skupině turnaje do vítězného konce.

Boleslavská fotbalová výprava odjela z Pojizeří ve čtvrtečním odpoledni a do Marseille dorazila v pátek. Odpoledne v den příjezdu si stihli hráči zatrénovat a v sobotu úspěšně vstoupili do Velikonočního turnaje. Utkání se hrají v upraveném časovém režimu 2x30 minut a osm zúčastněných družstev je rozdělených do dvou skupin.

První skupinu tvoří: FK Mladá Boleslav (Česko), Selection Ligue De Mediterranee (Francie), což je výběr středomořské ligy, Villarreal CF (Španělsko), Komazawa University FC (Japonsko). Ve druhé jsou: US Marseille (Francie), Lyngby BK (Dánsko), Blacburn Rovers FC (Anglie), NK Dinamo Zagreb (Chorvatsko).

Fanshop banner