Premiéra ve vršovickém Ďolíčku
Klub

Premiéra ve vršovickém Ďolíčku

Redakce

Utkání 22. kola I.Gambrinus ligy FC Bohemians 1905 – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 23. března od 17 hodin. Autobusy s boleslavskými fanoušky odjíždí z boleslavského Městského stadionu v 15,30 hodin. Vzájemná prvoligová bilance Mladé Boleslavi s Bohemians začala teprve v loňském podzimu a to vítězně pro boleslavský tým. Ten se ve vršovickém Ďolíčku představí vůbec poprvé v boji o prvoligové body a premiéru si při této příležitost v tuzemské elitní soutěži odbude na boleslavské lavičce i nový trenér Karel Stanner.

Mužstvo převzal po rezignujícím předchůdci Ščasném v úterý 18. března a proti Bohemians bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Na marodce jsou pouze dlouhodobí rekonvalescenti Pižanowski a Opiela. Tréninkové úlevy kvůli nachlazení měl v uplynulém týdnu Kysela.

Po prodělané viróze je zpátky v týmu Hodúr. Nastoupit může i Rajnoch, jenž za vyloučení v utkání proti Spartou vyfasoval pouze podmínečný postih.

Mladá Boleslav jede do Vršovic s oprávněnými ambicemi. Má totiž poměrně dobrou bilanci z utkání sehraných venku a naopak Bohemians se doma nedaří zcela podle jejich představ.

Mladá Boleslav v deseti utkáních (3 4 3 13:12) získala 13 bodů, což ji řadí v tabulce sestavené jen z venkovních výsledků na 4. místo. Lepší venkovní bilanci mají jen Sparta Praha, Slavia Praha a Baník Ostrava.

Bohemians z deseti domácích utkání (3 4 3 10:11) vytěžili také 13 bodů, to je však třetí nejhorší počin ze šestnácti ligových týmů. V pořadí sestaveném výhradně z domácích utkání jsou na tom bodově stejně a ve skóre hůře už jenom Mladá Boleslav a Most.

První a zároveň dosud poslední vzájemné utkání se hrálo na boleslavském Městském stadionu v neděli 30. září 2007. Mladá Boleslav porazila Bohemians 2:0. Oba góly dal Táborský. Klokani v každém poločase trefili jen brankovou konstrukci.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic – Sedláček (58. Poláček), Matějovský, Rajnoch, Kysela, Kalina – Táborský (70. Holub), Mendy (90. Hrdlička).

Podzimní sestava FC Bohemians 1905: Sňozík – Marek, Lukáš, Rada, Šmarda – Moravec (46. Bartek), Nikl, Adam (46. Kotyza), Kunášek (73. Rychlík) – Slezák, Škoda.

Fanshop banner