Dorostenci v reprezentacích
Klub

Dorostenci v reprezentacích

Redakce

FK Mladá Boleslav má zastoupení v několika dorosteneckých reprezentací České republiky. V letošních březnových dnech byli nominováni Michal Dragoun a Marek Sedláček do výběru šestnáctiletých, Jan Bořil do týmu sedmnáctiletých a Tomáš Fabián do družstva devatenáctiletých. Všichni patří k nadějím mladoboleslavského fotbalu.

Šestnáctičlenná reprezentace Česka byla ve dnech 17.-19. března v sousedním Německu. Ve dvou přátelských utkáních se v Regensburgu střetli s dorosteneckým výběrem Bavorska. Ve výběru trenéra Aleše Křečka mezi osmnácti dorostenci z jedenácti tuzemských klubů měla Mladá Boleslav dvojnásobné zastoupení Michalem Dragounem a Markem Sedláčkem.

18. března: Bavorsko – Česko 3:2 (3:0)

Sestava ČR“16“: Fillinger (41. Vavruška) – Jeleček, Krch, Polom, Suchý – Hála (41. Kadeřábek), Sedláček (41. Kosak), Šustr, Krejčí (59. Dragoun) – Fantiš (65. Rolinc), Kurtis (41. Goiš).

Trenér Křeček uznal, že bavorský soupeř byl lepší ve většině fotbalových parametrech a jeho svěřenci debaklem zavánějící prohru zmírnili před koncem góly Rolince v 70. a Krcha v 79. minutě.

19. března: Bavorsko – Česko 2:1 (0:1)

Sestava ČR“16“: Vavruška – Sedláček, Jugas, Polom, Dragoun – Kadeřábek, Krch, Kosak (54. Kurtin), Krejčí (41. Jeleček) – Goiš (54. Šustr), Rolinc (37. Fantiš).

Odveta se českým reprezentantům nepovedla, ačkoliv vedli od 17. minuty gólem boleslavského Dragouna. Bavorský tým však po přestávce skóre otočil a podruhé ve dvou dnech vyhrál.

Sedmnáctiletá reprezentace Česka má sraz v sobotním dopoledni 22. března ve strahovském centru AC Sparta Praha. Čeká ji desetidenní soustředění v srbském Kragujevaci, odkud se letecky vrátí v nočních úterních hodinách 1. dubna.

V nominaci trenéra Josefa Pešice mezi osmnácti nominovanými z deseti tuzemských klubů je z mladoboleslavských dorostenců pouze Jan Bořil, kterému bylo sedmnáct let před dvěma měsíci a jenž se třinácti starty a dvěma góly patří k nejzkušenějším hráčům tohoto výběru.

Devatenáctiletá reprezentace Česka má sraz v pondělním dopoledni 24. března v tréninkovém centru AC Sparta Praha na Strahově. Letí do nizozemského Rijnsburgu k přátelskému utkání s nizozemskou dorosteneckou reprezentací. Do Prahy se vrací ve čtvrtečním dopoledni 27. března.

Trenér Jakub Dovalil mezi osmnácti vybranými hráči ze třinácti tuzemských a jednoho italského klubu (Hable z Fiorentiny) poslal pozvánku i mladoboleslavskému Tomáši Fabiánovi, kterému bude devatenáct let v letošním září.

Fanshop banner