Rajnoch může proti Bohemians hrát
Klub

Rajnoch může proti Bohemians hrát

Redakce

Jan Rajnoch po utkání proti Spartě bez postihu nezůstal, ale zastavenou činnost nemá. Disciplinární komise ČMFS jeho dva žluté zákroky a z toho vyplývající vyloučení ocenila podmíněným trestem, za kritiku výkonu rozhodčího vyměřila pokutu padesáti tisíc korun českých a za nesportovní chování při odchodu ze hřiště zakázala výkon funkce kapitána na tři měsíce, což v praxi znamená na celou letošní jarní sezónu.

Jan Rajnoch v utkání 21. ligového kola FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha byl rozhodčím Kocourkem dvakrát napomínán v průběhu prvního poločasu. Poprvé za zákrok na Huška, podruhé za střet s Horváthem. Druhou žlutou kartu viděl ve 45. minutě a po předčasném odchodu z hrací plochy v pocitu křivdy nakopl rohový praporek a odhodil kapitánskou pásku. Po skončení utkání se před novináři kriticky vyjádřil k verdiktu hlavního rozhodčího, což mu regule platné v tuzemském profesionálním fotbalu nedovolují.

Jan Rajnoch se za své emotivní chování v průběhu i po skončení ligového utkání druhý den veřejně omluvil. I když ho to úplně před postihem fotbalového soudu neuchránilo, důležité je, že v utkání 22. kola FC Bohemians 1905 – FK Mladá Boleslav může nastoupit.

Disciplinární komise ČMFS si na své jednání ve čtvrtek 27. března pozvala prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka, bývalého boleslavského trenéra Zdeňka Ščasného a delegáty ligového utkání FK Mladá Boleslav-AC Sparta Praha Jiřího Veltruského a Miroslava Bubeníka, aby se vyjádřili k emotivním událostem, jejichž byli aktéry v průběhu i po skončení utkání.

Fanshop banner