Obhajují prvenství ve Velikonočním poháru v Marseille
Klub

Obhajují prvenství ve Velikonočním poháru v Marseille

Redakce

Fotbalová výprava boleslavských nadějí stráví Velikonoce na jihu Francie. V přístavním městě zasvěcenému fotbalu Marseille se FK Mladá Boleslav zúčastní spolu s dalšími sedmi týmy 32. ročníku mezinárodního turnaje. Před rokem boleslavský tým turnaj vyhrál a letos tedy do něho vstoupí jako favorizovaný obhájce nejvyšší trofeje. Boleslavskou výpravu tvoří osmnáct hráčů a tříčlenný doprovod. Z Mladé Boleslavi odjeli ve čtvrtek 20. března a vrátí se v úterý 25. března.

Velikonoční turnaj v Marseille se koná ve dnech 22. – 24. března a osm zúčastněných družstev je rozdělených do dvou základních skupin. Podle umístění ve skupinách potom pokračují zápasy o konečné pořadí.

První skupinu tvoří: FK Mladá Boleslav (Česko), Selection Ligue De Mediterranee (Francie), což je výběr středomořské ligy, Villarreal CF (Španělsko), Komazawa University FC (Japonsko).

Druhá skupina: US Marseille (Francie), Lyngby BK (Dánsko), Blacburn Rovers FC (Anglie), NK Dinamo Zagreb (Chorvatsko)

Juniorský turnaj v Marseiile je vypsán pro celky složené z hráčů narozených po 1. lednu 1988. Boleslavští vyslali družstvo složené z hráčů třetiligové juniorky a ligového dorostu: Stuchlý, Ehrenberger, Pára, Zbrožek, Tomášek, Hubač, Bílý, Dudka, Svoboda, Sedláček, Malík, Kučera, Tvaroha, Dytrt, Chramosta, Kadlec, Schubert, Humaj. Trenéry jsou Peřina a Vizingr, masér Horecký.

Z loňské úspěšné sestavy se obhajoby prvenství letos zúčastní osm hráčů a masér. Za připomenutí jistě stojí, v jakém složení Mladá Boleslav před rokem Velikonoční turnaj v Marseille vyhrála: Bartoš, Ehrenberger, Svoboda, Chramosta, Kvapil, Horák, Olšák, Kubík, Dudka, Bílý, Sedláček, Vorasický, Kučera, Záblacký, Brtna, Schubert, Merkl, Bořil. S týmem byli trenéři Pechanec a Stanner, masér Horecký.

Fanshop banner