Mašek dvakrát potvrdil pověst střelce
Klub

Mašek dvakrát potvrdil pověst střelce

Redakce

Juniorům se povedla dokonalá odveta za podzimní prohru v Sezimově Ústí. V utkání hraném na umělé trávě areálu Městského stadionu za nepříjemných sněhových přeháněk byl boleslavský tým po většinu času lepší než soupeř a po zásluze získal první body začínající jarní sezóny. Zodpovědný výkon celého mužstva korunoval střelec Mašek a brankář Šeda. Z lavičky juniorku vedl Jiří Tymich, dosavadní trenér Stanner dění na hřišti sledoval už z pozice kouče prvoligového áčka.

První se nebezpečnou akcí prezentovali Jihočeši. Rohový kop Koutníka slabě tečoval brankář Šeda k číhajícímu Sedliakovi, jehož střelu boleslavský gólman lapil. Na druhé straně ránu Vaněčka zblokovali obránci a Maškova hlavička těsně minula horní vingl Chylíkovy branky.

V 18. minutě tečovaná Sedláčkova střela se odrazila od tyče, ale nikdo z boleslavských hráčů ji nedokázal dorazit do sítě. Potom dvakrát dobře zasáhl Šeda. Nejprve vytlačil od pravé tyče Koutníkovu ránu a za chvíli vytáhl nad břevno Zelenkovu ránu.

Závěr poločasu vyzněl jednoznačně pro Boleslavské. Ve 29. minutě na centr Sedláčka z levé strany nedosáhl ve skluzu Mašek, ve 39. minutě měl plno práce Chylík s dělovkou z Hrdličkovy levačky a o minutu později Vaněčkův centr dorážel Hrdlička z malého vápna těsně mimo.

Ve 45. minutě založil Sedláček pohlednou akci, když křížným pasem našel na pravé straně Dittricha a ten přesným centrem uvolnil na hranici trestného území Maška, jenž prokázal střelecký instinkt. Míč si zpracoval a následně trefil přesně k tyči po pravé ruce brankáře – 1:0.

V nástupu do druhého poločasu nedal Mašek jasnou šanci po Dittrichově akci, ale ve 48. minutě již Sedláčkův centr hlavičkoval přesně a zvýšil boleslavské vedení – 2:0.

V 51. minutě předvedl ústecký kapitán Kochlöfl nevídanou pumelici z dobrých třiceti metrů. Namířil ji z trestného kopu pod břevno, ale pozorný Šeda stihnul míč nadzvednout na roh. O pět minut později Šeda vyrazil od pravé tyčky Koutníkovu ránu. V této fázi utkání boleslavští hráči pod dojmem dvougólového vedení polevili a soupeř nepříjemně dotíral. Kontaktní gól, jenž by vývoj utkání bezesporu zdramatizoval, visel ve vzduchu. Šeda však spoluhráče opakovaně podržel. V 68. minutě zvládl Sedliakovu přesnou hlavičku, v 77. minutě zvládl Kočího tečovanou střelu a v 86. minutě vyrazil Kostečkovu ránu.

V poslední desetiminutovce promarnili Boleslavští dvě obrovské gólové šance. Po narážečce se Schubertem vletěl do pokutového území Sedláček, ale místo logického pokusu překonat brankáře, volil přihrávku tak nečekaně, že se k ní nikdo ze spoluhráčů nedostal. V 90. minutě Schubert nádherně prostrčil míč mezi bránícími hráči na Kadlece, který sólo na brankáře chtěl završit blafákem, ale Chylík se nedal a skóre se tak nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Brezinský, Vizingr, Mrvík, Horák – Dittrich (75. Schubert), Hrdlička, Kučera (86. Svoboda), M.Sedláček – Mašek (88. Kadlec), Vaněček. Připraveni ještě byli Dytrt, Pára a Ehrenberger. Pro zranění chyběli Fabián, Kalíšek a Murárik. Za dorost hrál Humaj.

Sestava FK Spartak MAS Sezimovo Ústí: Chylík – Kordík, Kočí, Kochlöfl, Rožboud – Endl (86. Jelen), Koutník, Kostečka, Horka – Sedliak (74. Kvasnička), Zelenka. připraveni ještě byli Hňup, Předota a Baláž.

Góly: 45. a 48. Mašek

ŽK: Kučera, Kadlec – Kordík

Rozhodčí: Pešek – Berka, Kučka

Diváků: 167

Fanshop banner