Odveta za podzimní prohru se povedla
Klub

Odveta za podzimní prohru se povedla

Redakce

Za silného větru a občasného sněžení boleslavští dorostenci přivítali hosty z Opavy s úkolem napravit podzimní debakl 0:4. Do utkání sice vstupovali z menšími obavami vzhledem k problémům se sestavou, ale povedl se jim vstup do utkání a již od počátku byli výrazně lepším mužstvem se snahou o kombinace a přímočaré řešení herních situací. Utkání se hrálo na umělé trávě v areálu boleslavského Městského stadionu.

Zapomenuty tak byly dvě absence z úspěšné olomoucké sestavy. Z ní vypadli stoper Zbrožek, jenž za vyloučení dostal od disciplinárky stop na jedno utkání, a krajní bek Olšák, který onemocněl. Obavy byly také z výkonu Chramosty nastupujícího do utkání s lehčím zraněním nártu. Ale vypořádal se s tím dokonale, neboť se prosadil i střelecky.

Boleslavští se dostali do vedení poměrně snadno. V 16. minutě se postavil k zahrávání rohového kopu Tvaroha a jeho prudký centr si hosté srazili do branky - 1:0. I v následujících momentech měli boleslavští hráči více ze hry a Chramosta, Humaj i Dudka prováhali dobré příležitosti ke skórování buď ukvapeným řešením, či nerozhodností ve finální přihrávce. Proto první část utkání skončila jen těsným vedením.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští opět aktivně a již v 51. minutě se radovali z gólu. Bořil si narazil míč s Chramostou, který prošel mezi třemi obránci a levou nohou na zadní tyč zvýšil vedení - 2:0.

To však zdaleka nebylo vše. Po čtyřech minutách zahrával Dudka rohový kop, Pára hlavou trefil břevno a odražený míč sám dokopl do branky - 3:0.

Pro opavské hosty to byl šok, ze kterého jim pomohli k probuzení boleslavští mladíci trestuhodnou lehkovážností. V 58. minutě zahrávali Opavští přímý kop téměř z poloviny hřiště, ale boleslavská nepozornost v obranné činnosti způsobila, že míč po dvou nekontrolovaných tečích skončil u neobsazeného soupeře na zadní tyči, který nezaváhal a snížil - 3:1.

Opavští po gólu na chvíli ožili a vytvářeli si tlak, který ovšem nedokázali přetavit v další úspěšnou trefu. Nejvíce zlobil hráč Holčák, který přes levou stranu boleslavské obrany dvakrát velmi nebezpečně prošel a nechybělo mnoho, aby připravil gólové příležitosti pro spoluhráče.

Klid do boleslavských řad přinesla 76. minuta, kdy si krásně vyměnili míč Záblacký s Bořilem, který našel centrem u vzdálenější tyče opět hlavičkujícího Záblackého a bylo o bodech rozhodnuto - 4:1. V závěru vydařeného utkání Bořilovu šanci zlikvidoval se štěstím opavský brankář.

Trenér Peřina v hodnocení viděl jenom samá pozitiva: „Přes všechny obavy jsme velmi důležité utkání zvládli na jedničku a musím klukům poblahopřát. Od úvodu utkání šli za vítězstvím a nebýt hluché desetiminutovky ve druhém poločase, soupeře k ničemu nepustili. Mám radost ze třech bodů, ale konečně jsme dokázali také nedostat více jak dva góly. Výrazným výkonem se blýskl Záblacký a Bořil, kterým sekundovali Chramosta a Pára. Ale hlavně jsme se prezentovali opět jako kolektiv a to je možná nejdůležitější poznatek z celého utkání.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý - Hubač, Bílý, Pára, Malík – Bořil, Tvaroha, Záblacký, Dudka (88. Tomášek) – Chramosta (80. Kubát), Humaj (60.Zeman).

Góly FK MB: 16. vlastní soupeře, 51. Chramosta, 55. Pára, 76. Záblacký

Fanshop banner