Ve studiu Jizery byl Šeterle se Stannerem
Klub

Ve studiu Jizery byl Šeterle se Stannerem

Redakce

V Kotli radia Jizera se v úterý 18. března u Petra Plintoviče sešli redaktor Boleslavského deníku Jaroslav Bílek, generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle a nový trenér boleslavského prvoligového mužstva Karel Stanner. Pochopitelně diskutovali o posledním ligovém utkání Mladé Boleslavi se Spartou Praha a o změně boleslavského trenéra, která následovala právě po prohraném boji se sparťanským protivníkem.

Šeterle se Stannerem se shodli, že z boleslavského pohledu negativními klíčovými momenty utkání se Spartou byly dva slepené góly v prvním poločase, které otočily vývoj skóre, necitlivé vyloučení Rajnocha těsně před přestávkou a třetí gól pár minut po změně stran. A co výkon rozhodčího? Šeterle i Stanner ho odmítli hodnotit.

Protože bezprostředně po utkání boleslavský trenér Ščasný veřejně nabídl rezignaci, jednalo vedení klubu dlouho do noci o vzniklé situaci. „Z nočního jednání jsme závěry nedělali, teprve s odstupem času v průběhu úterního dopoledne jsme se shodli na potvrzení Ščasného rezignace a následně i na ukončení spolupráce s jeho asistenty Petrem Čuhelem a Jiřím Rybou,“ přiblížil Šeterle průběh debaty kolem trenérského postu.

Redaktor Boleslavského deníku Bílek se zajímal, z kolika kandidátů vzešel Ščasného nástupce. „Karel Stanner byl jediný kandidát, kterého president klubu Dufek navrhl. Ostatní členové vedení klubu návrh akceptovali,“ odpověděl Šeterle.

A kdy se Karel Stanner dozvěděl, že má převzít prvoligový tým?Přibližně kolem půlnoci,“ přiznal nový boleslavský kouč.

Pro Stannera se o půlnoci ze 17. na 18. března 2008 hodně změnilo. Sice nadále zůstal ve funkci šéfa mládežnického centra FK Mladá Boleslav, ale v průběhu úterý absolvoval jednání o podmínkách prvoligového kontraktu, který platí do konce letošního června, absolvoval oficiální tiskovou konferenci, kde se představil žurnalistům a jejich prostřednictvím i veřejnosti, a večer ještě stihnul debatu ve studiu radia Jizera.

Před mužstvo předstoupil až ve středečním dopoledni, naopak třetiligové utkání boleslavské juniorky ve středečním odpoledni už na starosti neměl. Od středy totiž už myslí na utkání 22. kola I.Gambrinus ligy Bohemians 1905 – FK Mladá Boleslav. „Na zápas se těším, jako každý jiný,“ pravil Stanner lakonicky.

Fanshop banner