Prvoligový tým bude trénovat Karel Stanner
Klub

Prvoligový tým bude trénovat Karel Stanner

Redakce

Vedení FK Mladá Boleslav svolalo na úterní odpoledne 18. března mimořádnou tiskovou konferenci kvůli změně trenéra prvoligového mužstva. Dosavadní kouč Zdeněk Ščasný skončil a jeho místo zaujal Karel Stanner. Spolu se Ščasným skončili i jeho asistenti Petr Čuhel a Jiří Ryba. O jejich nástupcích se rozhodne v nejbližších dnech.

Na mimořádné tiskovce byli přítomni president FK Mladá Boleslav Josef Dufek, odvolaný kouč Zdeněk Ščasný, nový trenér Karel Stanner a šéf obchodu, marketingu a komunikace Petr Svěcený. Novináři bylo tiskové středisko přeplněné.

Zdeněk Ščasný boleslavské mužstvo převzal 3. září 2007 po odvolaném Zajícovi. Se Ščasným tým v I. Gambrinus lize pětkrát vyhrál, šestkrát remizoval a pětkrát pohrál při celkovém skóre 21:22. Po dvou vyhraných utkáních v tuzemském Poháru ČMFS vypadl s druholigovým Třincem. Ščasný boleslavské mužstvo také vedl v šesti podzimních zápasech Poháru UEFA. Za necelých sedm měsíců boleslavského období byl rozhodčími čtyřikrát vykázán z trenérské lavičky na tribunu (třikrát v domácí lize a jednou v evropském poháru). Spolu s těmito prohřešky byl od roku 1995 celkem devětkrát na programu jednání disciplinárních komisí. „Nezvládám některé vyhrocené situace, když mám pocit křivdy, a tak nechci boleslavskému klubu dělat ostudu,“ vysvětlil svoji rezignaci Ščasný.

Karel Stanner jako aktivní hráč působil především v Turnově, a to i v době jeho nejslavnější druholigové éry. V trenérské kariéře pracoval jako asistent trenéra Škorpila v prvoligovém Hradci Králové (1992-94), dělal hlavního trenéra v druholigových Turnově i Chrudimi a na přelomu století vytáhl mladoboleslavský tým z divize přes ČFL do II. ligy (1996-2001). Aktuálně je šéfem centra mládeže a trenérem třetiligové juniorky v FK Mladá Boleslav.

Volba na Stannera padla především pro jeho znalost mladoboleslavského prostředí a očekávané zapracování talentovaných mladíků z boleslavské líhně do profesionálního fotbalu.

„Jsem rád, že změna nastala z popudu Zdeňka Ščasného. Naším hlavním cílem pro zbývajících devět ligových kol jsou lepší výsledky,“ řekl Stanner, který se zatím s vedením boleslavského klubu dohodl na smlouvě do 30. června 2008.

Fanshop banner