Trenér Zdeněk Ščasný: V Boleslavi skončím
Klub

Trenér Zdeněk Ščasný: V Boleslavi skončím

Redakce

Překvapivým sdělením na oficiálním setkání s novináři po utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 1:4 způsobil rozruch boleslavský trenér Zdeněk Ščasný. Prohlásil totiž, že vážně zvažuje odstoupení z trenérského postu. V následných reakcích na dotazy zdůraznil, že nemluví pod vlivem emocí, ale po zralé úvaze. „Nejsem žádný pako, abych chodil pořád na disciplinárku a aby mě mladý kluk posílal na tribunu,“ prohlásil Ščasný.

Boleslavský trenér totiž průběh celého druhého poločasu sledoval z tribuny, kam jej rozhodčí Kocourek vykázal po slovní potyčce bezprostředně po skončení prvního poločasu, v jehož závěru dostal boleslavský kapitán červenou kartu. Proti rozjeté Spartě neměla Boleslav v deseti lidech šanci. „Zápas jsme si prohráli sami už v prvním poločase,“ uznal Ščasný. Ale přesto rozhodčího zkritizoval i před novináři. „Necitlivě posuzoval fauly a v kvalitním zápase nesmyslně vyloučil hráče. Rozhodčí tak ovlivnil další průběh utkání. V kompletním složení bychom měli šanci bojovat alespoň o vyrovnání,“ dodal Ščasný, který v době, kdy mluvil s novináři, předpokládal, že své odstoupení ještě prodiskutuje s vedením klubu. To hned večer po utkání FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha zasedlo k jednání.

Trenér AC Sparta Praha uznal, že začátek pro jeho tým nebyl tak jednoznačný, jak nakonec vyzněl konečný výsledek. „Vítězství se nerodilo vůbec lehce, prožívali jsme krušné chvíle, když jsme dostali gól. Ale naštěstí jsme brzy vyrovnali,“ řekl Michal Bílek. Také on prohlásil, že vyloučení boleslavského kapitána bylo pro další vývoj utkání osudové. „Po vyloučení Rajnocha jsme utkání ovládli a přidali dva góly,“ dodal Bílek.

Když se boleslavský kouč Zdeněk Ščasný vyjadřoval k fotbalovému projevu svého týmu, nebyl tak kritický, jako po předchozích zápasech. „Hráli jsme agresivně a dobře. Sparta vyrovnala z ničeho, ale potom využila individuálních chyb některých našich zkušených hráčů,“ řekl Ščasný.

Fanshop banner