Boleslav poprvé doma podlehla Spartě
Klub

Boleslav poprvé doma podlehla Spartě

Redakce

Boleslav doma prohrála se Spartou, přestože se ujala vedení ve 31. minutě pěkným gólem Holuba. Soupeř však v pěti minutách skóre otočil a po přestávce, kdy Boleslavští hráli bez vyloučeného kapitána Rajnocha, vítězství dvěma dalšími góly potvrdil. Boleslavští v chladném večeru přišli o domácí neporazitelnost se slavnou pražskou Spartou a následně také o trenéra Zdeňka Ščasného, jenž na pozápasové tiskovce složil svoji trenérskou funkci u ligového mužstva FK Mladá Boleslav.

Boleslavští vstoupili do utkání s úřadujícím mistrem sebevědomě, což se projevilo na několika povedených kombinacích. Po půlhodině hry se v necelých deseti minutách třikrát rozvlnily sítě.

Ve 31. minutě šla do vedení Mladá Boleslav. Sedláček vybojoval míč, který před sparťanskou branku odcentroval Kysela na Řezníčka, od kterého se míč odrazil k Holubovi, jenž se v podobných situacích dokonale vyzná. Nemilosrdně namířil k tyči po levé ruce Grigara, který se natahoval marně – 1:0.

Ve 34. minutě Sparta vyrovnala. Od pravé lajny nakopnutý míč za boleslavskou obrannou linií stihnul tečovat Slepička před bezmocným brankářem Millerem – 1:1. Ve 39. minutě Matušovičův centr z levé strany proletěl napříč celým boleslavským trestným územím až k Voříškovi, který se kličkou zbavil bránícího Kaliny a po zemi zamířil k levé tyči boleslavské branky – 1:2.

V poslední minutě poločasu sudí Kocourek necitlivě zasáhl do kvalitního fotbalu. Za faul na Horvátha ukázal Rajnochovi žlutou kartu a protože byla již druhá, musel boleslavský kapitán opustit nedobrovolně hřiště.

Po změně stran přišel na hřiště čerstvý Ganugrava a odbyl si velmi náročnou premiéru v české I.Gambrinus lize. Boleslav v oslabení neměla síly vzdorovat Spartě, která snadno kontrolovala hru, když mnohdy dlouhou chvíli kombinovala na vlastní polovině hřiště, aby si počkala na příhodnou situaci pro rychlé přenesení hry.

V 52. minutě po Horváthově rohu byl u bližší tyče nejdříve ze všech Kladrubský a hlavou trefil horní růžek boleslavské branky – 1:3. Čtvrtý gól přidal v 89. minutě čerstvý Jeslínek po zhruba čtyřminutovém pobytu na hřišti. Prošel středem boleslavské obrany a s jistotou prostřelil vyběhnuvšího Millera – 1:4.

Mezi dva góly druhého poločasu se vešly ještě další sparťanské šance. V 63. minutě po rohu povedeně hlavičkoval Kadlec, ale brankář Miller míč vytlačil na břevno. Podobně famózní zákrok předvedl boleslavský gólman v 72. minutě, kdy od pravé tyčky vytáhl gólovou hlavičku Kuliče.

Z boleslavské strany vypadala nebezpečně Ganugravova rána levačkou v 66. minutě a Sedláčkův marný souboj se sparťanskou přesilou na rohu malého vápna po předchozí spolupráci Kaliny s Táborským v 71. minutě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Procházka, Kopic, Kalina – Sedláček, Rajnoch, Poláček (46. Ganugrava) – Kysela, Holub (83. Hodúr), Řezníček (68. Táborský).

Sestava AC Sparta Praha: Grigar – Voříšek, Řepka, Sivok, Kadlec – Hušek (41. Kladrubský), Horváth, Matušovič (85. Jeslínek) – Slepička, Vacek (69. Kolář), Kulič.

Góly: 31. Holub – 34. Slepička, 39. Voříšek, 52. Kladrubský, 89. Jeslínek

ŽK: Rajnoch, Procházka, Řezníček – Kadlec, Kulič

ČK: Rajnoch

Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Chytil

Diváků: 4940

Fanshop banner