Boleslav se dnes střetne se Spartou
Klub

Boleslav se dnes střetne se Spartou

Redakce

Dohrávané utkání 21. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha se hraje v dnešním pondělním podvečeru 17. března od 17,15 hodin na boleslavském Městském stadionu. Slavnostní výkop provede rychlobruslařská mistryně světa a nejlepší sportovkyně uplynulého roku 2007 Martina Sáblíková. Na stadionu budou mít premiéru obří obrazovky s video informacemi a na východní tribuně divácké choreografické obrazce v modrobílých klubových barvách. Průběh utkání sledujte v audio přenosu radia Bolka a v on-line reportáži (oboje na tomto klubovém webu) i na mobilu wap.fkmb.cz .

Na včerejším tréninku byli boleslavští hráči v pořádku s výjimkou dlouhodobých marodů brankáře Pižanowského a záložníka Opiely. Po absencích před týdnem se vrací obránce Procházka, který si odseděl trest za vyloučení v utkání proti Budějovicím, a záložník Hodúr, jenž se s pomocí antibiotik zdárně popasoval s virózou.

Na boleslavském trávníku se jistě strhne obrovská bitva o body

Druhá Sparta Praha ztrácí čtyři body na vedoucí Slavii, se kterou se za dva týdny střetne v derby, což bude utkání pravdy s výhledem k zisku letošního mistrovského titulu. Sparta Praha má druhou nejlepší bilanci z venkovních hřišť. Z deseti utkání čtyři vyhrála, čtyři remizovala a dvě prohrála (na podzim v Teplicích a Brně) při aktivním skóre 17:8 a zisku šestnácti bodů. Lepší je jenom Slavie Praha se ziskem osmnácti bodů.

Mladá Boleslav na osmé ligové příčce potřebuje pro setrvání ve zdánlivě pokojném a velmi vyrovnaném středu tabulky bodovat. Dosavadní zisk šestadvaceti bodů ji v žádném případě nedopřává klidu.

Především ve výkonech na domácím hřišti je svým příznivcům hodně dlužná. Z deseti domácích utkání tři vyhrála, čtyři remizovala a tři prohrála při vyrovnaném skóre 10:10 a zisku třinácti bodů. V pořadí sestaveném pouze z výsledků na domácím hřišti je až třináctá, což je hodně mizerná bilance v porovnání s předchozím soutěžním ročníkem a je nejvyšší čas ji napravit.

Fanshop banner