Cenný bod z Hané za bojovnost
Klub

Cenný bod z Hané za bojovnost

Redakce

Za krásného slunečného počasí v sobotu 15. března nastoupili boleslavští dorostenci proti vedoucímu celku soutěže na jeho hřišti bez respektu. Olomoučtí mají velmi kvalitní útočný projev a tak boleslavská taktika vycházela z tohoto poznatku. Výsledkem bylo konečné skóre bohaté na góly, ale především zisk velmi cenného bodu. Střelecky se na něm podíleli Chramosta dvěma a Humaj jedním gólem.

První se trefili Boleslavští. Hned v 11. minutě se prosmýkl Chramosta kolem bránících olomouckých hráčů a v přímém souboji s brankářem Jakoubkem nezaváhal - 0:1. To byl pro Olomoucké šok a téměř patnáct minut jim trvalo, než se vzpamatovali.

Ve 21. minutě musel střídal Záblacký, kterému tekla krev z nosu a jeho místo zaujal Humaj. Ve 24. minutě z prostoru před pokutovým územím napřáhl z dálky Jančík a Olomoučtí se mohli radovat z vyrovnání - 1:1.

Ve 28.minutě se znovu agilní Chramosta objevil sám v pokutovém území, ale díky důrazu obránců, kteří mu zuli obě kopačky, trefil jen tyč.

Ve 29.minutě Olomoučtí rychle rozehráli nepřímý kop a po centrovaném míči se Doležal ztrhnul vedení na olomouckou stranu - 2:1. Boleslavští však měli v sestavě Chramostu, který po dalším individuálním průniku do pokutového území byl faulován a nařízený pokutový kop sám proměnil ve vyrovnávací gól - 2:2.

Hned v úvodu druhého poločasu se dostal do šance Olšák a jeho nepovedenou střelu dotlačil do domácí sítě Humaj - 2:3. Jenže domácí se dokázali rychle oklepat a hned po rozehrání se dostali do zakončení v pokutovém území, které zastavil na brankové čáře Zbrožek. Podle rozhodnutí rozhodčího Kociána rukou a tak následovalo vyloučení a pokutový kop, který domácí Javůrek s přehledem proměnil – 3:3.

Následovala čtyřicetiminutová olomoucká přesilovka, při které se boleslavský tým bránil zuby nehty. V průběhu celého druhého poločasu boleslavští hráči dokázali podnikat i zajímavé a nebezpečné protiútoky, ale z žádného z nich se neurodila další branka v síti soupeře. Olomoučtí měli nespočet gólových příležitostí a nebýt pozorné obrany a velmi dobře chytajícího Kanavala, bod by si Mladá Boleslav z Hané neodvezla.

Trenér boleslavských dorostenců Peřina chválil hlavně bojovnost svých svěřenců: „Chci kluky pochválit, protože dokázali odehrát poměrně kvalitní první poločas, kde si soupeř vytvořil čtyři šance a z nich dvě proměnil, ale hlavně my měli také šance a dokázali je proměnit. Druhý poločas byl o vůli, o tom mušketýrském rčení „jeden za všechny a všichni za jednoho“ a kolektivním výkonem jsme bod urvali. Jen je potřeba ho nyní potvrdil domácím vítězstvím, abychom si vytvořili dobrou výchozí pozici do dalších utkání. Mimořádně vyzdvihnu výkon Chramosty a Kanavala, ale pochvalu zaslouží všichni.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Hubač, Bílý, Zbrožek, Olšák - Malík, Tvaroha, Záblacký (21.Humaj), Dudka (60. Tomášek) – Chramosta (87. Zeman), Bořil.

Góly: 24. Jančík, 29. Doležal, 51. Javůrek - 11. a 35. Chramosta, 48. Humaj

ČK: 50. Zbrožek

Rozhodčí Kocián

Fanshop banner