Manažer Coppell považuje Matějovského za výjimečného
Klub

Manažer Coppell považuje Matějovského za výjimečného

Redakce

Marek Matějovský se poprvé trefil v anglické Premier League. V páté minutě utkání 30. kola Premier League Liverpool FC – Reading FC 2:1 vymetl kout branky liverpoolského gólmana Reiny. Parádní trefu českého reprezentanta z hranice trestného území vidělo bezmála 44 tisíc diváků. Protože Matějovský nastupuje pravidelně v základní sestavě a nyní premiérově skóroval, chybí mu k větší spokojenosti už jenom vytoužená záchrana Readingu v nejprestižnější lize světa.

Readingu vydrželo překvapivé vedení na liverpoolském trávníku necelou čtvrthodinku. V 19. minutě vyrovnal Mascherano a tři minuty po změně stran dal momentální kanonýr Liverpoolu Torres vítězný gól. Marka Matějovského na závěrečnou čtvrthodinku nahradil Cisse.

Liverpool očekávanou výhrou zůstal ve hře o příčky zaručující účast v Lize mistrů. Reading na opačném pólu tabulky nemá zdaleka jistou účast v příštím ročníku nejvyšší anglické ligy. Z osmi posledních utkání, z nichž polovinu hraje doma, potřebuje čtyřikrát vyhrát.

„Budu dělat maximum pro to, abych byl co nejdříve platným hráčem Readingu a pomohl mu k záchraně v Premier League,“ prohlašoval Marek Matějovský v době, kdy se fotbalově stěhoval z Mladé Boleslavi do Readingu. Zdá se, že své předsevzetí plní.

„Je velmi vynalézavý, hlavně co se týče přihrávek. Je vyzrálý a chopil se příležitosti,“ prohlásil na oficiálním webu Reading FC manažer Stev Coppell, který navíc Matějovského pochválil za pokroky v angličtině.

O šestadvacetiletém odchovanci mladoboleslavského fotbalu Coppell řekl, že do záložní řady jeho týmu přinesl něco jiného, než co nabízejí ostatní hráči. To je obrovská poklona vzhledem k tomu, že ve směsici smluvních hráčů Readingu vedle patnácti Angličanů najdeme například šest Irů, tři Islanďany, po dvou Skotech, Australanech a Američanech a dále třeba i fotbalisty z Walesu, Francie, Dánska, Bulharska, Ekvádoru, Nigerie, Kamerunu, Keni, Mali, Pobřeží slonoviny...

Fanshop banner