Boleslav si se Spartou většinou věděla rady
Klub

Boleslav si se Spartou většinou věděla rady

Redakce

Boleslav v sedmi vzájemných zápasech se Spartou pětkrát vyhrála a dvakrát prohrála. Nerozhodně dosud neskončilo ani jedno střetnutí. Celkový poměr gólů Mladá Boleslav – Sparta Praha je 12:9. Na dvanácti gólech ve sparťanské brance se podílelo pět střelců: 6 – Pecka, 2 – Rojka a Vaculík, 1 – Holub a Simr. Mezi sedmi střelci sparťanských gólů do boleslavské sítě jsou Poláček, který dnes kope v boleslavských modrobílých barvách, a Kulič, který naopak z Mladé Boleslavi do Sparty před rokem přestoupil.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Spartou Praha:

Podzim 2004 Sparta – MB 0:1 (Rojka)

Jaro 2005 MB – Sparta 2:1 (Rojka, Pecka – Jun)

Podzim 2005 Sparta – MB 4:2 (Došek, Poláček, Herzán, Slepička – Simr, Pecka)

Jaro 2006 MB – Sparta 2:0 (Pecka, Vaculík)

Podzim 2006 MB – Sparta 3:0 (Pecka 2, Vaculík)

Jaro 2007 Sparta – MB 4:1 (Kulič 2, Matušovič, Došek – Pecka)

Podzim 2007 Sparta – MB 0:1 (Holub)

Poslední vzájemné utkání se hrálo v pražské AXA aréně před 6011 diváky v pondělí 24. září 2007: AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0):

Sparta nastoupila bez tří podzimních osobností svého kádru. Řepka s Abrahamem chyběli kvůli trestu za incident z předchozího ligového kola v Teplicích a Horvátha vyřadilo v den utkání akutní virové onemocnění. Boleslavští kompaktnější herní projev a větší vůli po vítězství korunovali v 84. minutě parádním gólem střídajícího Holuba po spolupráci s Mendym. O tři minuty později nastřelil Matějovský břevno Poštulkovy branky.

Závěrečnou čtvrthodinku boleslavský trenér Ščasný sledoval dění na hrací ploše z tribuny, kam jej vykázal sudí Franěk a za což později od disciplinárky vyfasoval peněžitý trest.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Kopic, Rolko, Hrdlička (46. Kalina) - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Mendy – Kysela (67. Holub), Táborský (79. Poláček). Připraveni ještě byli Řezníček, Brunclík, Vaněček a Pižanowski

Podzimní sestava AC Sparta Praha: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kolář (66. Slepička), Kisel, Hušek, Limberský (59. Matušovič) – Kulič (82. Žofčák), Došek. Připraveni ještě byli Sylvestre, Rezek, Zabavník a Kozáčik.

Fanshop banner