Chceme se fotbalem bavit
Klub

Chceme se fotbalem bavit

Redakce

Setkání skalních fandů s marketingovými pracovníky fotbalového klubu mělo veskrze neformální charakter. Vlastně se jednalo o přátelský pokec. FK Mladá Boleslav zastupovali Petr Svěcený, Jan Holický a Mirka Malíková. Debaty se zúčastnil také známý moderátor fotbalových utkání Jiří Koros. Z více než hodinové debaty bylo zřejmé, že vedení klubu i fandové mají oboustranný zájem spolupracovat. Všichni se shodli, že fotbal musí pořádně vypadat, aby lidi lákal do hlediště.

Jan Holický naznačil, že kvůli lepšímu vyznění povzbuzování mužstva, se uvažuje o přemístění domácího kotle do příhodnějšího místa hlediště, neboť v severním rohu je skandující fansklub utopený.

Jiří Koros také uvítá přemístění kotle fansklubu, aby při zápase slyšel fanouškovskou odezvu na své výzvy. A naznačil, že si pro nejbližší zápasy připravuje nová hesla ke skandování. „Například Modrá a bílá, to je síla...“

Jan Pažout se přidal s poznámkou, že na vymýšlení skandovaných pokřiků pro fotbalové zápasy se mohou fandové podílet prostřednictvím fanouškovského webu.

„Jsem rád, že se nám povedlo zřídit občerstvovací kiosek v těsném sousedství sektoru fanoušků,“ připomněl Jan Holický konkrétní vstřícnost v úvodu letošní sezóny.

Mirka Malíková reagovala na občasné připomínky ke komfortu autobusů nabízených k přepravě fandů na hřiště soupeřů. „Musíte si mezi sebou pohlídat, aby neurvalí jedinci neničili a neznečišťovali interiér autobusů. Jinak se nemůžeme divit, když nám dopravci nedají pořádný autobus.“ Navíc Mirka Malíková připomněla, že podobně jako FK Mladá Boleslav žádný český klub tak rozsáhlý servis pro fanoušky nezajišťuje.

„Neradi bychom, aby se boleslavští fandové zmlsali a chodili a jezdili na fotbal jenom když bude zadarmo. Chceme vytvářet servis pro lidi, kteří projevují o fotbal zájem a ne je prosit, aby na něj chodili,“ řekl Petr Svěcený.

„Chceme vytvořit na hřišti takovou atmosféru, aby bylo pro lidi lákavější přijít se na fotbal pobavit, než by zůstali doma či v hospodě u televizního fotbalu,“ vyřknul vizi pro budoucnost Jan Holický.

K problematice návštěvnosti Jan Pažout poznamenal, že mladoboleslavská automobilka zintenzivňuje nepřetržitý výrobní provoz a řada lidí na fotbal nemůže jít kvůli tomu, že je na odpolední či noční směně, přestože má koupenou permanentku. Čímž rozpoutal debatu na téma distribuce vstupenek, což je přetrvávající boleslavský problém. „Jeho řešení je limitované omezenou kapacitou hlediště,“ připomněla Mirka Malíková.

Fanshop banner