Gólově se prosadil jenom stoper Zbrožek
Klub

Gólově se prosadil jenom stoper Zbrožek

Redakce

Vstup do jarní mistrovské sezóny se dorostencům nepovedl zcela podle představ. Přestože jejich trenér Peřina měl svým svěřencům málo co vytknout v herním projevu, tak byla celá boleslavská výprava hodně smutná, že nechala slávistům všechny body. Šance na lepší výsledek určitě byly. Gólově vyrovnaný první poločas dával oprávněnou naději, ale ta padla šest minut před koncem.

První jarní utkání boleslavští dorostenci odehráli na nové umělé trávě v Edenu a od počátku se velmi dobře bránili domácím atakům. Slavisté hráli jednoduše přes vysokého Klavíka a pohyblivého Balcara na hrotu útoku. On byl také první, kdo si vytvořil stoprocentní gólovou příležitost, když ve 23. minutě postupoval z levé strany sám na brankáře Stuchlého, ale ten se vyznamenal bravurním zákrokem.

Ve 31. minutě ale znovu Balcar obešel nalevo Hubače a krásnou přihrávkou pod sebe našel spoluhráče Šimáčka, který nezaváhal a skóroval - 1:0. Hned po rozehrání Boleslavští získali standardní situaci a po Zemanově rohovém kopu Zbrožek vyrovnal - 1:1.

Do konce poločasu si boleslavské družstvo vytvořilo ještě dvě nadějné příležitosti, ale jejich finální fáze nebyla dobrá.

Do druhého poločasu šli Boleslavští s cílem podnikat rychlé protiútoky, což se jim dařilo a vytvářeli si brankové příležitosti. Jenže Malík, Chramosta ani dvakrát Bořil je nedokázali ani jednu využít. A tak přišel trest. V 84. minutě propadl v osobním souboji Pára a po následném centru trefil Balcar hlavou boleslavskou branku přesně za tyč - 2:1. Na hřiště okamžitě přišel vysoký Pečínka, který málem zařídil vyrovnání, když jeho hlavičkový pokus skončil na břevně slávistické branky. Ještě jednou se v šanci objevil Bořil, ale nedokázal míč dopravit do sítě.

Trenérovi boleslavského družstva Peřinovi moc do řečí nebylo: „Hodnotí se mi dost těžce, protože mám pocit, že jsme minimálně bod ztratili. Utkání by slušela spíše remíza a já mohu klukům vytknout snad jen neproměnění brankových příležitostí a dvě chyby při bránění Balcara. Myslím, že utkání mělo vysokou úroveň a divákům se muselo líbit. Čeká nás další těžký soupeř Olomouc a tak se na něj musíme dobře připravit.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý – Hubač (84. Pečínka), Pára, Zbrožek, Olšák - Malík, Šorm (84. Kubát), Záblacký, Bořil - Chramosta, Zeman (63. Dudka).

Góly: Šimáček, Balcar - Zbrožek

Fanshop banner