První letošní prohru zmírnil jen Holub
Klub

První letošní prohru zmírnil jen Holub

Redakce

Na mosteckém Letním stadionu Mladá Boleslav podruhé v historii vzájemných prvoligových kontaktů prohrála a poprvé ji v prvoligové éře předčasně opustili fandové. Přestože chyběli Procházka (trest za vyloučení), Pižanowski (v rekonvalescenci po operaci kolena), Opiela (svalové zranění) a Hodúr (horečky), očekávali boleslavští příznivci, že si jejich hráči s posledním celkem ligové tabulky poradí. Roli favorita však nezvládli a tak fandové ochozy roztrpčeně opustili už deset minut před koncem a smutní se vydali autobusem na zpáteční cestu, aniž vyčkali závěrečný hvizd sudího.

První poločas charakterizovala spousta důrazných osobních soubojů převážně ve středu hřiště. Z boleslavské strany byli ošetřovaní nejbojovnější borci Rajnoch a Řezníček.

Mostečtí měli sice územní převahu a několikrát dlouhé minuty obléhali boleslavskou branku, ale gól nedali, stejně jako se to nepodařilo skromněji střílejícím boleslavským hráčům. Nesporně větší aktivitu Mostu statisticky dokládal i počet rohových kopů. Za prvních pětačtyřicet minut jich mostečtí fotbalisté zahrávali šest, kdežto boleslavští hráči ani jeden. Po devadesáti minutách byl poměr 14:0 ve prospěch Mostu.

Do přestávky byl Most blízko gólu třikrát. V 7. minutě po rohu Jan Procházka hlavičkoval do boleslavského břevna, ve 33. minutě po Stožického centru přehrál v poslední chvíli Rolko drzého Rilkeho jen za cenu rohu a v poslední minutě poločasu Pešír nepřesně zakončil akci, kdy se ocitl sám před Millerem.

Boleslavi se povedla ofenzivní akce až ve 32. minutě, ale Řezníčkův únik přes Webstera a následnou přihrávku před mosteckou branku nedokázali střelecky završit Rajnoch a po něm ani Kysela, Mendy či Hrdlička. O deset minut později se Rajnochovi nepovedlo přihrát před branku Mendymu přes bránícího Webstera.

Po změně stran se obraz hry s aktivnějším přístupem Mostu nezměnil. Boleslavská obrana odolala dvěma atakům Rilkeho. Nejprve jeho centr odvrátil hlavou Ševinský, později Miller vyrazil tvrdou ránu tohoto pohyblivého útočníka. Potom Trubilův rohový kop hlavičkoval Prášil mimo branku. V 56. minutě Rilke překonal z úhlu Millera, ale Kalina na brankové čáře nulu na boleslavském kontě ještě uhájil.

První nebezpečnou akci po změně stran vyprodukovala Boleslav v 58. minutě. Mendy utekl po levém křídle, přihrál Holubovi a ten si ve vápně zasekávačkou vytvořil příhodnou střeleckou pozici, ale přízemní ránu ke vzdálenější tyči mu Švenger vystihl.

V 63. minutě po trestném kopu z pravé strany se ve zmatcích na malém vápně odrazil míč od Ševinského k Websterovi a ten byl posledním, kdo se ho dotkl, než zapadl do boleslavské branky – 1:0. Nadějnou boleslavskou odpovědí byla nečekaná Rajnochova bomba v 70. minutě. Odrazila se od břevna, což se ukázalo být osudovým momentem pro další vývoj. Minutu poté totiž Mosteckým vyšel svižný útok po levé straně hřiště. Rilkeho ránu Miller vyrazil, ovšem na Pešírovu dorážku už byl krátký – 2:0.

Závěrečnou čtvrthodinku boleslavskou obrannou řadu spolu s Rolkem a Kopicem tvořil už jenom Kysela na místě vystřídaného Ševinského. Ostatní hráči se tlačili dopředu. Hrdlička trestným kopem marně hledal Rolka, tomu sebral míč z hlavy Švenger. Kombinace, které se zúčastnili Kysela, Rajnoch, Mendy a Holub skončila u Maška, jemuž Johana míč upálil.

V 88. minutě dvakrát zakončoval boleslavské akce Holub. Poprvé zkoušel bez přípravy přehodit Švengera, ale spolu s brankářem přestřelil i mosteckou branku. Podruhé si míč zpracoval a přízemní střelou konečně Švengera propálil – 2:1.

Rozhodčí sice nastavil dvě minuty přes čas, na boleslavský vyrovnávací gól to však bylo málo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský (75. Táborský), Rolko, Kopic, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hrdlička, Vaněček (55. Holub) – Mendy, Řezníček (46. Mašek).

Sestava FK Siad Most: Švenger – Prášil, Webster, Johana, Procházka - Stožický, Gedeon, Pilař (90. Bogdanov), Trubila – Pešír, Rilke (83. Loos).

Góly: 63. Webster, 71. Pešír – 88. Holub

ŽK: Trubila, Stožický, Gedeon, Rilke – Rolko, Řezníček, Hrdlička

Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Handlíř

Diváků: 3278

Fanshop banner