Premiérové góly Humaje, Procházky a Kadlece
Klub

Premiérové góly Humaje, Procházky a Kadlece

Redakce

Finále zimní přípravy se juniorům povedlo. Na přírodním trávníku hřiště v Doubravě bez většího úsilí přehráli divizního soupeře. Poprvé v dresu boleslavské juniorky skórovali slovenský útočník Humaj, ze Sparty přicházející mladíček Kadlec a také obránce Procházka, jenž si startem v rezervním týmu vyplnil nucené volno způsobené trestem za čtyři žluté karty v I.Gambrinus lize.

V úvodních minutách zůstaly bez využití dvě akce Dittricha a Schuberta z pravé strany. Třetí však už skončila gólem. V 9. minutě Dittrichův ostrý centr v pádu hlavou zakončil Humaj – 0:1.

Velimští odpověděli útokem po levém křídle, ale stoper Vizingr ve spolupráci s brankářem Ehrenbergerem situaci zvládli.

Ve 21. minutě spolupráci M.Sedláčka se Schubertem zakončil Humaj, když se levačkou přes šíři branky trefil přesně k tyči – 0:2.

Další gólovou příležitost připravil Sedláček pro Kučeru, ten však tísněn soupeřem nejprve zakolísal a když později vystřelil, srazil bránící hráč míč na roh. Ten ve 27. minutě rozehrál Dittrich a hlavou zakončil Procházka – 0:3.

Velimští snížili ve 34. minutě. Mezi stoperem Mrvíkem a brankářem Ehrenbergerem se na hranici trestného území prosadil důrazný Snop a ušmudlanou střelou snížil – 1:3.

Před koncem poločasu dvakrát Dittrich uvolnil Schuberta, ale ten ani jednou neskóroval.

Dvě minuty po změně stran čerstvý Fabián utekl podle levé čáry velimským obráncům, přihrál Sedláčkovi a jeho povedenou ránu z voleje v poslední chvíli zkrotil brankář u levé tyčky. Na druhé straně velimský útočník tísněn Vizingrem mířil mimo boleslavskou branku.

V 53. minutě se parádně předvedl Svoboda. Přehrál na pravé straně dva protihráče a těsně před brankovou lajnou odcentroval. Dytrtovu hlavičku ještě brankář odvrátil, ale Kadlecova dorážka z malého vápna již rozvlnila velimskou síť – 1:4.

V době, kdy vrcholila hodina hry, v rozpětí pěti minut propásla Velim dvě velké šance. Trestný kop kolem hráčské zdi jen těsně minul levý horní roh Ehrenbergerovy branky a střela z levé strany skončila na břevně boleslavské branky, když už v ní stál Pokorný, který krátce před tím vystřídal Ehrenbergera.

Další obrovskou příležitost zmařila Velim v 73. minutě. Sedláček ztratil míč ve zdánlivě nedůležitém souboji, ovšem soupeř rázem přečíslil boleslavskou obranu. Útočná akce vyvrcholila střelou do bránícího Brezinského, načež se Velimští s přehnanými emocemi dožadovali odpískání penalty za nastřelenou ruku.

Sudí Hlaváč byl blízko a tak neomylně viděl, že se o hraní rukou nejednalo. Velimští následně své rozčarování dávali najevo přehnaně ostrými zákroky a zběsilým zakopáváním míče do zahrad v sousedství doubravského hřiště. Utkání se dohrávalo v neurovnaném tempu a za neustálého řečnění a hecování.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger (58. Pokorný) – Procházka, Mrvík (46. Horák), Vizingr, Brezinský – Dittrich (46. Fabián), Kučera (63. Schubert), Vajgl (32. Svoboda), M.Sedláček – Humaj (46. Kadlec), Schubert (46. Dytrt).

Góly: Snop – Humaj 2, Procházka, Kadlec

Rozhodčí: Hlaváč

Diváků: 40

Fanshop banner