Generálka s divizní Velimí se hraje v Doubravě
Klub

Generálka s divizní Velimí se hraje v Doubravě

Redakce

Utkání FK Mladá Boleslav“B“ - FK Velim se hraje v sobotu 8. března od 14 hodin na hřišti v Doubravě. Je poslední přípravou boleslavské juniorky před zahájením jarní mistrovské sezóny v ČFL. Začne ji v sobotu 15. března v Letohradu. První jarní domácí utkání o třetiligové body má boleslavská juniorka na programu ve středu 19. března od 15 hodin proti Sezimovu Ústí. Zda na přírodní trávě Astonky nebo na umělé trávě v areálu boleslavského Městského stadionu, je zatím otevřená otázka.

Generální zkoušku před mistrovskou sezónou si juniorka odbude proti Velimi, která je v divizní C skupině pátá s aktivním poměrem vstřelených a obdržených gólů 21:16. Jenom čtyři týmy inkasovaly méně gólů než Velim.

Velimské fotbalisty provázela značně nevyrovnaná forma v průběhu podzimu. Doma například porazili Čelákovice 4:1, ale s Dobrovicí prohráli 0:2 a s Hlavicí 0:1. Venku vyhráli v Ovčárech 3:1, v Turnově 3:0 i v Hradci Králové s tamním béčkem také 3:0, ale ve Dvoře Králové inkasovali debakl 1:5.

Boleslavští junioři proti Velimi sehrají jubilejní desáté utkání letošní zimní přípravy. V předchozích devíti vyhráli šestkrát, remizovali jednou a prohráli dvakrát. Nestačili pouze na přední druholigové týmy Slovácka a střížkovských Bohemians. O devatenáct nastřílených gólů se podělilo jedenáct hráčů: 4 – M. Sedláček, 3 – Mašek, 2 – Vajgl, Schubert, Dittrich, 1- Dudka, Dytrt, Bořil, Fabián, Nečas, Ganugrava.

V závěru kvalitní přípravy a týden před prvním mistrákem je juniorský kádr trénovaný Stannerem a jeho asistentem Tymichem téměř bez zdravotních obtíží. První březnový týden nachlazení přechodně vyřadilo z tréninku Fabiána, obtíže s patními úpony achilovek doléčuje Schubert a po zranění se na hřiště už vrátil Dytrt i Kalíšek.

Fanshop banner