Boleslav šestkrát neprohrála, Most pětkrát nevyhrál
Klub

Boleslav šestkrát neprohrála, Most pětkrát nevyhrál

Redakce

Mladá Boleslav v sehraných devatenácti ligových kolech nasbírala přesně dvojnásobný počet mistrovských bodů jako její nejbližší soupeře Most, neprohrála šest ligových utkání v řadě a má čtvrtou nejlepší bilanci z utkání na hřištích soupeřů. O lepší postavení, než je aktuální sedmá příčka, ji připravily nepovedené domácí zápasy a druhý nejvyšší počet remíz. To vše prozradí rozbor statistických údajů.

Mladá Boleslav v Gambrinus lize naposledy prohrála 11. listopadu 2007 v Plzni 0:2. Potom postupně v závěru loňské podzimní sezony remizovala doma s Teplicemi 1:1, venku na Strahově se Slavií Praha 1:1, doma se Sigmou Olomouc 1:1, v letošní jarní premiéře doma s Jabloncem 1:1 a vyhrála na Kladně 1:0 a naposledy doma nad Českými Budějovicemi 2:1. To dává dohromady šest ligových utkání v řadě bez prohry.

Naopak Most pět zápasů v řadě nevyhrál. Naposledy se z výhry radoval 25. listopadu, kdy doma porazil Viktorii Žižkov 1:0. Potom ještě v loňském roce remizoval ve Zlíně 1:1 a prohrála doma s Ostravou 0:2 a letos prohrál v Teplicích 0:1, doma remizoval s Olomoucí 1:1 a na pražském Strahově podlehl vedoucí Slavii 0:2.

V devatenácti odehraných ligových kolech Mladá Boleslav získala dvakrát tolik bodů než Most. Mezi sedmou Mladou Boleslaví (26 bodů) a šestnáctým Mostem (13 bodů) je rozdíl třinácti mistrovských bodů.

Mladá Boleslav má momentálně zcela vyrovnanou bilanci utkání sehraných venku a doma. Z devíti utkání na soupeřových hřištích (3 4 2 a skóre 12:10) získala 13 bodů. Na domácím hřišti z desíti odehraných utkání (3 4 3 a poměru gólů 10:10) si připsala také 13 bodů.

V ligové tabulce sestavené jen z utkání na cizích hřištích je čtvrtá. Lépe na tom jsou jenom Baník Ostrava a Sparta Praha se šestnácti a Slavia Praha se sedmnácti body ze soupeřových hřišť.

Most je v bilanci domácích zápasů nejhorší ze všech šestnácti účastníků I. Gambrinus ligy. Z deseti utkání na svém hřišti vyhrál jenom dvě a spolu se čtyřmi remízami si připsal deset mistrovských bodů (2 4 4 s gólovým poměrem 13:20).

Mladá Boleslav dosáhla druhý největší počet nerozhodných výsledků. Po odehraných devatenácti ligových kolech je remízovým králem Gambrinus ligy Sigma Olomouc, která se o body dělila desetkrát. Mladá Boleslav osmkrát.

Mladou Boleslav v letošních třech ligových vystoupeních charakterizoval povedený vstup do utkání, kdy v úvodní desetiminutovce strhla vedení na svoji stranu. Rychlé góly dávali proti Jablonci v 6. minutě Rajnoch z penalty (po faulu Homoly na Kalinu), proti Kladnu v 8. minutě Rajnoch po rohovém kopu Hodúra a proti Českým Budějovicím ve 4. minutě Řezníček po centru Kysely.

Fanshop banner