Ščasného třetí pokus o vítězství
Klub

Ščasného třetí pokus o vítězství

Redakce

V pěti vzájemných zápasech Mladé Boleslavi s Mostem padlo dohromady jen devět gólů. Celkové skóre 5:4 vyznívá mírně ve prospěch Mladé Boleslavi, která vyhrála dvě utkání, Most jenom jedno. Nerozhodně skončila poslední dvě střetnutí. Vloni na jaře v Mostu a na podzim v Mladé Boleslavi vždy 1:1. A po každé u toho byl Zdeněk Ščasný. Na jaře trénoval Most, na podzim už Mladou Boleslav. Vyhraje na třetí pokus v utkání 20. kola I.Gambrinus ligy FK SIAD Most - FK Mladá Boleslav v neděli 9. března od 17 hodin?

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Mostem:

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Most 1:0 (Palát)

Jaro 2006 Most – Mladá Boleslav 1:0 (Pikl)

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Most 2:1 (Rajnoch, Pecka – Gašparík)

Jaro 2007 Most – Mladá Boleslav 1:1 (Prášil – Kysela)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Most 1:1 (Rajnoch - Pilař)

Poslední ligové utkání FK Mladá Boleslav – FK Siad Most 1:1 se hrálo v neděli 16. září 2007 na mladoboleslavském Městském stadionu. Bylo prvním ligovým pro trenéra Zdeňka Ščasného na mladoboleslavské lavičce, když faktickou premiéru si odbyl pár dní před tím při utkání Poháru ČMFS na hřišti divizního Sokol Libiš. Pro Ščasného bylo pikantní, že před převzetím Mladé Boleslavi poslední jeho trenérskou štací v české lize byl právě Most.

Na podzim 2007 mostecký kanonýr Toleski dopravil míč do boleslavské sítě již ve 3. minutě, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. O čtyři minuty později další mostecký gól již platil. Po Hrdličkově podražení da Silvy proměnil trestný kop zkušený Pilař falšovanou střelou k pravé tyči.

Ve 31. minutě po Holubově centru vyrovnal placírkou z malého vápna Rajnoch.

V závěrečné čtvrthodince Mostečtí přežili obrovský boleslavský tlak. V něm rozhodčí Jílek neuznal Rajnochovi gól kvůli domnělému ofsajdu a vyloučil mosteckého Bogdanova po druhé žluté kartě.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Brunclík (80. Sedláček), Kopic, Rolko, Hrdlička – Mendy, Matějovský, Rajnoch, Poláček (57. Kalina) – Kysela, Holub (61. Táborský). Dále byli ještě připraveni Voříšek, Řezníček, Vaněček a brankář Pižanowski.

Podzimní sestava FK Siad Most: Svoboda – Prášil, Procházka, Hainault, Škoda – Da Silva, Schut, Pilař, Trubila (42. Bogdanov) – Oboya (78. Philipakos), Toleski (89. Webster). Připraveni ještě byli Loos, Jamrich, V.Mendy, Acevski.

Přes zimu se v mostecké kabině hodně změnilo. Nejplodnější střelec Goce Toleski přestoupil do Slavie Praha. Jan Holenda ukončil hostování ze Sparty Praha a na hostování odešli Andre Hainault do Sparty Praha, Jiří Jedinák do Sparty Krč, Jiří Fleišman do Baníku Sokolov, Václav Štípek do Chomutova, Petr Jendruščák, Martin Suchý a Ezequiel Rosendo do Blšan.

Pro jarní záchranářské boje Most posílili Emil Rilke (hostování z Teplic), Vlastimil Stožický (hostování z Jablonce), Dave Simpson Knight (hostování ze Sparty Praha), Jiří Studík (hostování ze Slavie Praha), Milan Švenger (hostování ze Sparty Praha), Petr Ilavskij (hostování z Chomutova), Patrik Gedeon (přestup z Blšan), Tomáš Pešír (návrat z hostování ve skotském Livingstone FC).

Fanshop banner