Brankář Pižanowski je po operaci kolena
Klub

Brankář Pižanowski je po operaci kolena

Redakce

Petr Pižanowski vypadl ze hry nejméně na měsíc. V úterý 4. března podstoupil v pražské nemocnici Na Františku artroskopický zákrok na kloubu levého kolena, při kterém mu byly ošetřené poškozené menisky. „Rozhodli jsme se pro zákrok kvůli přetrvávajícím bolestem, pro které nemohl podstoupit tréninkové a zápasové zatížení,“ uvedl klubový lékař Miroslav Sinkule. Pižanowski si bolestivé zranění přivezl z ligového utkání na Kladně.

Z nemocnice boleslavského brankáře pustí do domácího ošetřování již druhý den po operaci. Postupně začne s rehabilitací. „Mimo hřiště bude určitě čtyři, možná až šest týdnů,“ řekl Miroslav Sinkule.

Z prvoligového kádru jsou v současné době spolu s brankářem Pižanowským mimo hru kvůli zdravotním obtížím ještě Lukáš Opiela a Jiří Schubert.

Opiela po svalovém zranění trénuje individuálně a lékař Sinkule vidí jeho situaci optimisticky. Pro utkání v Mostu však nejspíše ještě připravený nebude.

Schubert má zánětlivé onemocnění úponů achilových šlach na patách jako následek otlaků z nevhodně zvolených kopaček. I to se může mladému a nezkušenému fotbalistovi stát...

Fanshop banner