Smetli Žižkov tuctem přesných ran
Klub

Smetli Žižkov tuctem přesných ran

Redakce

Za velmi větrného počasí odehráli dorostenci poslední přípravné utkání před začátkem jarní části mistrovské sezóny. A to v nečekaně povedeném stylu. Soupeře z pražského Žižkova ani trochu nelitovali a sázeli mu jeden gól za druhým. Hned tři kanonýři, Chramosta, Kubát a Zeman dosáhli hattricku. Snad si správně srovnali miřidla pro utkání o ligové body, o které bude na jaře hodně nelítostný boj.

Soupeř z Prahy hned od úvodní minuty velmi pečlivě bránil a snažil se o rychlé brejkové situace.

Boleslavským hráčům dělat největší problém protivítr a tak do 20. minuty nebylo moc k vidění. Teprve poté se dostal do první vážnější šance Chramosta a svůj střelecký instinkt zúročil v první gól. Následovala řada individuálních chyb na straně soupeře a naopak boleslavských pohledných akcí.
Rázem byl poločas 4:0 a Chramosta zkompletoval hattrick.

Do druhého poločasu přišli boleslavští dorostenci s několika změnami, ale na hře se to neprojevilo.

Pohromadě zůstala pouze obranná čtveřice, ale ta neměla moc práce. Naopak se činili střelci a skóre povážlivě narůstalo až do závěrečné podoby debaklu.
V průběhu druhého poločasu si hattrick připsali také Kubát a Zeman.

Hodnocení utkání trenérem Peřinou bylo stručné: „Poslední příprava dopadla tak, jak dopadla, mládenci si s chutí zastříleli.“

Protože se jednalo o zdárné vyvrcholení zimní přípravy, zajímavé je Peřinovo ohlédnutí k jejímu průběhu a samozřejmě i vyjádření nadějí do těžkých mistrovských bojů: „Od úvodu jsme pracovali velmi tvrdě na rozvoji kondice a to především herní formou, kterou jsme zpestřovali výběhy a běžkařským soustředěním. Největší práce nás však čekala a ještě čeká na poli silové připravenosti. Všichni hráči pracovali velmi poctivě a jsem se všemi spokojen. Doufám, že jsme dobře připraveni a přes těžký začátek soutěže, kdy jedeme na Slavii a do Olomouce, budeme předvádět kvalitní fotbal, a co nejrychleji se posuneme od pásma sestupu. Mužstvo má svou kvalitu a je potřeba, aby to nyní dokázalo i v mistrovských zápasech.“

Sestava FK Mladá Boleslav :Stuchlý (46. Pokorný) - Hubač, Zbrožek, Pečínka, Olšák – Malík (46. Tomášek), Tvaroha (46. Dudka), Záblacký, Šorm – Chramosta (46. Zeman), Bořil (46.Kubát).

Góly: Chramosta, Zeman a Kubát po 3, Malík, Záblacký, Bořil

Fanshop banner