Ščasný: Jsem spokojený s třemi body
Klub

Ščasný: Jsem spokojený s třemi body

Redakce

Mladoboleslavský kouč Zdeněk Ščasný při hodnocení ligového utkání FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice 2:1 byl hlavně spokojený s vítězstvím a ziskem tří mistrovských bodů. Nebyl sám. S ním se radovali hráči v modrobílých dresech, fanoušci boleslavského fotbalu i vedení klubu. A souvislá řada neprohraných ligových utkání se tím pádem protáhla na šest.

Po utkání mezi novináře přišel za jihočeskou stranu asistent trenéra Karel Vácha s omluvou, že hlavního kouče Františka Straku trápí bolavé zuby. Tudíž hodnocení vzal na sebe: „Chtěli jsme do utkání vstoupit maximálně aktivně bez inkasování gólu. A to se nám vůbec nepovedlo a dostali gól hodně brzo. Když jsme se z toho vzpamatovali a dostali do hry pěkným Mrkvičkovým gólem, dostali jsme druhý gól.“

Podobně jako naznačil rozhodující váhu druhého gólu v Kučerově síti budějovický Karel Vácha, vyjádřil se i mladoboleslavský trenér Zdeněk Ščasný: „Klíčový moment byl, že jsme dali druhý gól ještě v prvním poločase.“ Dvojnásobnou úspěšnost mladého forvarda Řezníčka komentoval pochvalně. „Má velký potenciál k proměňování šancí. Daří se mu na trénincích a nyní to prokázal i v mistráku,“ dodal Zdeněk Ščasný.

Budějovický Karel Vácha uznal, že první poločas vyhrála Mladá Boleslav zaslouženě. „Druhý poločas byl od nás lepší. Byli jsme aktivnější a měli šance na vyrovnání, i když musím uznat, že soupeř měl také příležitosti ke vstřelení gólu. Utkání mohlo skončit remízou, ale také větším rozdílem ve prospěch Boleslavi,“ řekl asistent budějovického trenéra.

Zdeněk Ščasný přiznal, že je spokojený především se ziskem tří bodů. Na herním projevu ve druhém poločase mu chybělo lepší řešení brejkových situaci, aby se boleslavské mužstvo dostalo do dvougólového vedení a uklidnilo se. „Přeci jenom na hráčích bylo vidět, jak na nich leží vědomí, že doma dlouho nevyhráli a moc chtějí tu smůlu prolomit.“ Podařilo se jim to společným úsilím a evidentně zlepšeným herním projevem v porovnání s jarní premiérou před dvěma týdny proti Jablonci.

Fanshop banner