Fotbalisté svým fandům doma hodně dluží
Klub

Fotbalisté svým fandům doma hodně dluží

Redakce

Mladé Boleslavi se v aktuálním ligovém ročníku 2007/08 daří kupodivu více venku než doma. Dokonce tak výrazně, že v tabulce sestavené z venkovních výsledků je třetí nejlepší a bilanci z domácích utkání má třetí nejhorší. To je zcela obrácená statistika oproti předchozím dvěma sezónám, kdy mladoboleslavský Městský stadion měl v I. Gambrinus lize pověst nedobytné tvrze.

V podzimní části ligového ročníku Mladá Boleslav doma prohrála hned úvodní střetnutí s Žižkovem 0:1 a potom ještě v 10. kole s Libercem 0:2 a Zlínem 0:1. Další body poztrácela domácími remízami 1:1 s Mostem, Teplicemi a Olomoucí. Ztrátou v domácím prostředí začali Boleslavští i letošní jarní sezónu, když hráli nerozhodně s Jabloncem 1:1.

 

Naopak výhrou na Kladně si vylepšili bilanci z venkovních utkání tak, že lepší ji mají už jenom dvě prvoligová mužstva - Slavia a Sparta. Mladá Boleslav z devíti utkání na soupeřových hřištích má dokonce pozitivní bilanci (3 4 2 12:10 13 bodů). Což je o tři body lepší zisk než z domácího hřiště, kde z devíti odehraných utkání má bilanci těsně pasivní (2 4 3 8:9 10 bodů). Hůře si doma dosud počínaly už jenom Most a Jablonec.

 

Jednou výhrou, na kterou se boleslavští fotbalisté i fandové načekali půl roku, se do té doby černá série osmi ligových utkání bez výhry překotila v růžovou sérii pěti neprohraných utkání o ligové body.

Druhou polovinu zmíněné šňůry nevyhraných boleslavských utkání totiž tvořily čtyři remízy. Konkrétně na podzim s Teplicemi, na pražské Slávii, s Olomoucí a při jarní premiéře doma s Jabloncem. Shodou okolností všechny v poměru 1:1. A když se k těm čtyřem remízám přidá kladenská výhra 1:0, máme rázem sérii pěti ligových utkání bez prohry. Na této sérii se podílel čtyřmi góly Rajnoch (proti Teplicím, Slavii, Jablonci a Kladnu) a jedním Holub (proti Olomouci).

A protože naposledy Mladá Boleslav prohrála v Plzni v neděli loňského 11. listopadu, jsou boleslavští fotbalisté vlastně již téměř čtyři měsíce neporažení. Ale právě kvůli nelichotivé bilanci z domácího hřiště svým fanouškům stále hodně dluží.

 

Fanshop banner