Dožene Kysela v neděli Pecku?
Klub

Dožene Kysela v neděli Pecku?

Redakce

V boleslavském dresu se proti Českým Budějovicím střelecky dosud nejvíce dařilo Peckovi, který se čtyřmi góly dokonale pomstil za to, že se v minulosti dvakrát neprosadil do budějovického prvoligového kádru. V Mladé Boleslavi mu také chvíli trvalo, než si vydobyl místo v základní sestavě, ale když se tak stalo, završil svůj vzestup usednutím na trůn krále ligových kanonýrů v ročníku 2006/07.

Pecka je nyní na hostování v druholigovém německém klubu Alemania Aachen. V boleslavském útoku se jeho nástupce zatím nenašel. Ovšem pro českobudějovickou branku je téměř takovou pohromou jako Pecka nejvytěžovanější (alespoň podle počtu odehraných ligových utkání) ofenzivní hráč Kysela. Jihočechům dal tři góly a byl úspěšný v každém z posledních tří vzájemných utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi. Dalšími boleslavskými střelci do budějovické sítě byli Rajnoch dvakrát a Palát jednou.

 

Ke střeleckým zajímavostem patří, že Mladé Boleslavi v minulosti dali po jednom gólu Kulič (podzim 2004) a později Táborský (podzim 2006) v dresu Českých Budějovic. Oba jmenovaní hráči vždy po necelém roce od vstřeleného gólu, přestoupili do Mladé Boleslavi. Marek Kulič z Českých Budějovic a Táborský ze Slavie Praha, ze které na jihu Čech hostoval.

 

A jak jsou na tom boleslavští a budějovičtí střelci gólů v ligové statistice?

 

Aktuálně nejlepší boleslavský snajper Jan Rajnoch je se sedmi góly v těsném závěsu za vedoucími ligovými kanonýry Liborem Doškem a Miroslavem Slepičkou ze Sparty Praha, kteří dali po osmi gólech.

Spolu s Rajnochem se na stříbrné příčce tlačí sedmigóloví Goce Toleski, Martin Fenin a Stanislav Vlček, ovšem Fenin s Vlčkem již v tuzemské Gambrinus lize nepůsobí, neboť přestoupili do zahraničí. Toleski započítané góly nastřílel za Most a po zimním přestupu do pražské Slávie si stále ještě mušku zaměřuje.

Nejvíce gólů v ligovém ročníku 2007/08 v českobudějovickém dresu dal Tomas Radzinevičius (4), ale ten se v zimě z jihočeského hostování vrátil na sever Čech do Slovanu Liberec.

Tři ligové góly ze současného budějovického kádru má na svém kontě Václav Mrkvička. Za Mladou Boleslav se třikrát trefili Jan Kysela a Radim Holub.

Dvakrát se do gólové statistiky zapsali budějovičtí David Horejš, Jaromír Plocek a Martin Vozábal. Z Mladé Boleslavi jenom Ivo Táborský, když oba góly dal na podzim v jednom utkání do sítě Bohemians.

 

 

 

 

 

Fanshop banner