Procházka si odpykal trest, Rolko ho vyfasoval
Klub

Procházka si odpykal trest, Rolko ho vyfasoval

Redakce

V utkání 19. ligového kola FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice v neděli 2. března od 17 hodin budou v mladoboleslavské sestavě chybět obránce Adrian Rolko, záložník Lukáš Opiela a útočník Jiří Mašek. Naopak se do obrany vrací Václav Procházka. Celý týden panovala nejistota nad brankářem Petrem Pižanowským, který si přivezl z vítězného kladenského zápasu poraněné koleno.

Brankář Petr Pižanowski část tréninků tento týden vynechal. Do neděle by se však měl ze zranění vylízat. A když ne, má Mladá Boleslav stejně kvalitního brankáře v Millerovi, který po podzimní zlomenině zápěstí absolvoval zimní přípravu naplno a je pro ligu řádně připravený.

Obránce Adrian Rolko byl v utkání 18. ligového kola SK Kladno – FK Mladá Boleslav počtvrté v soutěžním ročníku 2007/08 napomínán žlutou kartou a proto nemůže v nejbližším soutěžním utkání, to znamená proti Českým Budějovicím kvůli disciplinárnímu trestu hrát.

Naopak obránce Václav Procházka si trest za čtyři napomínání žlutou kartou odbyl před týdnem v ligovém utkání Mladé Boleslavi na Kladně a proti Českým Budějovicím jej bude mít trenér Ščasný k dispozici.

Tvořivý záložník Lukáš Opiela je stále na marodce. Po zimním přestupu ze Zlína si v polovině ledna při druhém přípravném utkání v boleslavském dresu poranil zadní stehenní sval. Po měsíčním odpočinku se v pondělí 11. února zapojil do přípravy a ve středu 20. února nastoupil k utkání boleslavské juniorky proti druholigovému Slovácku na přírodní trávě v nymburském sportovním areálu. Ve 23. minutě si svalové zranění obnovil a tak opět vypadl ze hry. V prvním březnovém týdnu zkusí naskočit do tréninku.

Útočník Jiří Mašek stále čeká na povolení komise FIFA k zaregistrování v českém klubu FK Mladá Boleslav. Podle nejčerstvějších informací by se tak mohlo stát v prvních březnových dnech. Proti Českým Budějovicím však bude ještě mimo hru z administrativních důvodů.

Fanshop banner