Vloni nabranou porci smůly rádi vrátíme
Klub

Vloni nabranou porci smůly rádi vrátíme

Redakce

Utkání 19. kola I.Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice se hraje v neděli 2. března od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu. Střetnou se týmy těsně sousedící uprostřed ligové tabulky. Kdo vyhraje, výše než na sedmé místo si nepolepší. Kdo prohraje, může se v nejhorší shodě okolností propadnout až na jedenáctou příčku. V dosavadní bilanci vzájemných ligových utkání je na tom lépe FK Mladá Boleslav a tudíž pro nedělní duel mírně favorizovaným týmem.

Statistiku vzájemných prvoligových střetnutí Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi tvoří pět utkání:

Podzim 2004 České Budějovice – Mladá Boleslav 3:0 (Kulič, Lafata, Vozábal)
Jaro 2005 Mladá Boleslav – České Budějovice 1:0 (Palát)
Podzim 2006 Mladá Boleslav–České Budějovice 4:2 (Pecka 2, Rajnoch, Kysela – Volešák, Táborský)
Jaro 2007 České Budějovice – Mladá Boleslav 0:3 (Pecka 2, Kysela)
Podzim 2007 České Budějovice – Mladá Boleslav 2:2 (vlastní Voříšek, Horejš – Kysela, Rajnoch)

Poslední vzájemné utkání se hrálo v Českých Budějovicích v neděli 2. září 2007, to znamená přesně před půl rokem od letošního utkání v Mladé Boleslavi, které je na programu v neděli 2. března.
Pro Mladou Boleslav bylo zářijové utkání v Českých Budějovicích 2:2 velmi smolné. Prohrávala od 19. minuty vlastním gólem Voříška. Přestože Kysela ve 30. minutě po Sedláčkově centru a Rajnoch v 65. minutě po Voříškově centru vývoj otočili, na výhru to nestačilo.
Ve čtvrté minutě nastavení po vymyšleném Rajnochově faulu nedaleko půlící čáry poslal Černý trestný kop před boleslavskou branku, kde se zkušený Hunal marně snažil vymodlit penaltu. Míč mu odskočil k Horejšovi a ten ho trefil k pravé tyči Millerovy branky. Teprve po vyrovnávacím gólu rozhodčí Královec ukončil zápas. Byl posledním pro mladoboleslavského trenéra Luďka Zajíce, kterého následující den, to znamená 3. září 2007 vystřídal Zdeněk Ščasný.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek (76. Holub), Rolko, Kopic, Brunclík – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Poláček (46. Kalina) – Kysela (87. Hrdlička), Mendy. Připraveni ještě byli Táborský, Řezníček, Vaněček a Pižanowski.
Podzimní sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Plocek, Hunal, Horejš, Šmíd (46. Žižka) – Plichta (62. Adamec), Homoláč, Jungr (69. Jungr), Hílek, Černý – Radzinevičius. Připraveni ještě byli Křížek, Bíro, Vozábal a Hrbáč.

Fanshop banner