Dejte si do trumpety, zní rada z Kotle radia Jizera
Klub

Dejte si do trumpety, zní rada z Kotle radia Jizera

Redakce

Druhý únorový Kotel na radiu Jizera měl v porovnání s premiérou více než z poloviny obměněnou sestavu. Diskusi moderoval Petr Plintovič, z FK Mladá Boleslav přišli vedoucí mužstva a trenér brankářů v jedné osobě Ladislav Maier s hráčem Václavem Kalinou. Zavedenými diskutéry byli Jan Pažout zastupující boleslavské fandy a Josef Štajner z redakce Boleslavského deníku.

Právě sportovní novinář Štajner přišel s rozverným návrhem, jak vylepšit boleslavským fotbalistům dosud nevalnou jarní náladu. Veřejně zpochybnil dlouhodobě zavedený způsob přípravy na ligová utkání. Vypadá tak, že po odpoledním tréninku v předvečer zápasu celé mužstvo společně odjede na jednodenní soustředění do penzionu Sparing v obci Holé Vrchy, odkud druhý den vyrazí přímo na hřiště.
„Nebylo by lepší místo asketického soustředění si někde dát pořádně do trumpety?“ nadhodil Štajner převratnou variantu přípravy. Nesetkal se s úplně odmítavým postojem, ale hned se spolu s posluchači radia Jizera dozvěděl, že se jeho nápad nejspíše neujme.
„Nemáme důvod měnit vyzkoušený stereotyp přípravy a i když to není špatný nápad, tak před mistrovským zápasem by to asi nebylo to nejlepší,“ reagoval Kalina. „Hned jak se potkáme, navrhnu to trenéru Ščasnému, ale myslím si, že to neprojde,“ dodal Meier.

Kdo poslouchal podvečerní fotbalový Kotel radia Jizera, dozvěděl se i další rozvernosti a aktuality ze zákulisí boleslavského fotbalu. Příští Kotel vysílá radio Jizera v úterý 4. března od 18 hodin.

 

Fanshop banner