Pižanowski v sestavě ligového kola
Klub

Pižanowski v sestavě ligového kola

Redakce

Brankář Petr Pižanowski se jako jediný z mladoboleslavských fotbalistů probojoval do hvězdné sestavy 18. ligového kola. Získal osm z jedenácti možných novinářských nominací. A zaslouženě, neboť v utkání Kladno – Mladá Boleslav 0:1 se výrazně podílel na uhájení těsné výhry. „Těší mě to, ale důležitější než individuální ocenění jsou tři body pro celý mančaft,“ reagoval nevzrušeně na zprávu o zařazení do novinářské jedenáctky boleslavský brankář.

V utkání na Kladně předvedl postřeh při soupeřově střelbě, jistotu při vysokých míčích a odvahu v mlýnicích před vlastní brankou. Byl bezesporu výraznou oporou svému týmu a patřil k nejlepším ze všech aktérů bojovného a pro obě strany veledůležitého zápasu.
Ze všech zákroků, které Petr Pižanowski předvedl, byly tři osudové. Dva v prvním a jeden v druhém poločase:

23. minuta – pár kroků od hranice trestného území si zpracoval míč kladenský Kroupa a levačkou vypálil k pravé boleslavské tyči. „Obstřeloval našeho bránícího hráče a protože jsem míč viděl pozdě, risknul jsem stranu a snažil se vykrýt prostor u tyče,“ popsal reflexní zákrok Pižanowski. Záměr se mu povedl dokonale a Kroupovu pumelici vyškrábnul na roh. „Už jsem chtěl zvedat ruce z radosti nad gólem,“ přiznal po zápase kladenský střelec, jak nečekaně mu boleslavský gólman zkazil radost.

28. minuta – několik metrů od rohu velkého čtverce si postavil míč k trestnému kopu Cigánek a ránu přes hráčskou zeď namířil k levé tyči boleslavské branky. „Míč padal rychle dolů a nepříjemně skočil na nerovném terénu,“ řekl Pižanowski. Takže nejen hráčům v poli, ale i brankářům nekvalitní hřiště ztěžovalo život? „Míče se odrážely hodně nepravidelně, špatně se odhadoval jejich odskok,“ dodal boleslavský gólman. Ovšem Cigánkovým skákavým trestňákem se zaskočit nenechal a vytáhl ho vedle levé tyče na roh.

63. minuta – nedaleko půlící čáry rozehráli Kladenští trestňák dříve, než Boleslavští zformovali defenzívu a mladík Jablonský běžel s míčem sám proti brankáři. „Ve druhé půli jsme hráli proti slunci a jak už bylo nízko nad horizontem, špatně jsem viděl, co se dělo na hřišti. Najednou byl kladenský hráč sám před naší brankou,“ pravil Pižanowski, který jasnou soupeřovu šanci zmařil odvážným skokem pod útočníkovy nohy. Nebál se, že způsobí penaltu? „Nebál jsem se, protože jsem věděl, že budu u míče včas.“ Opravdu byl.

A takhle vypadá kompletní All stars media 18. kola I.Gambrinus ligy: Pižanowski (Mladá Boleslav) – Studík (Most), Bystroň (Baník Ostrava), Kadlec (Sparta Praha) – Papoušek (Slovan Liberec), Sylvestre (Viktoria Plzeň), Vacek (Sparta Praha), Střeštík (Brno) – Slepička (Sparta Praha), Kerič (Slovan Liberec), Besta (Brno).

Fanshop banner