V Liberci vyhráli drtivým závěrem
Klub

V Liberci vyhráli drtivým závěrem

Redakce

Bez sedmi hráčů základního kádru a s dvěma mladšími dorostenci na lavičce odehrálo dorostenecké ligové áčko přípravné utkání v Liberci na umělé trávě v sousedství hlavního Stadionu U Nisy. Boleslavští začali velmi špatně a liberecký protivník byl ve všech směrech lepším družstvem. „Nedařila se nám kombinace, přechod na útočnou polovinu, ani zakončení. Liberečtí se tlačili dopředu a v prvním poločasu měli tři brankové příležitosti, které volaly po góly,“ posteskl si boleslavský trenér Peřina.

Druhý poločas začal stejně, jako první skončil. Navíc přibyla individuální chyba Stuchlého a ve 48. minutě Liberečtí snadno získali vedení - 1:0. Inkasovaný gól boleslavské fotbalisty probudil. Začali lépe kombinovat a dostávali postupně soupeře pod tlak.
Po změně na hrotu útoku, kam se posunul Bořil, přišlo zasloužené vyrovnání. V 79. minutě Pečínka našel dlouhým míčem Bořila mezi stopery a ten dokázal samostatný nájezd proměnit - 1:1. Hned za sedm minut našel krásnou přihrávkou Tvaroha střelce první branky Bořila a ten znovu prokázal pevné nervy při zakončení - 1:2.
Po rozehrání si pustili pusu na špacír Záblacký s Malíkem a rozhodčí boleslavské družstvo potrestal nepřímým kopem uvnitř pokutového území. Střelu libereckého útočníka ještě Stuchlý vyrazil, ale na dorážku byl již krátký - 2:2.
V závěru utkání se Boleslavským povedl dokonalý knokaut. V rozmezí posledních dvou minut dvakrát skórovali a strhli vítězství na svoji stranu. Nejprve se prosmýkl po pravé straně Malík a přesnou zpětnou přihrávkou našel Tvarohu, který z hranice pokutového území nedal domácímu brankáři šanci - 2:3. A v 90. minutě po standardní situaci domácích založil Stuchlý rychlý brejk a Chramosta samostatný nájezd od poloviny hřiště proměnil - 2:4.

I když boleslavští dorostenci utkání vyhráli, v hodnocení trenéra Peřiny nechyběly kritické výtky: „Trochu nás zaskočily nemoci a zranění a tak jsme sestavu doslova lepili vším, co bylo zdravé. V prvním poločase jsme vůbec nevypadali na družstvo, které hraje nejvyšší dorosteneckou soutěž. Spousta nepřesností, zbytečné ztráty míčů a malý pohyb vedly k trvalému tlaku domácích a k naší ostudné hře. Ve druhém poločase jsme se zvedli a začali se lépe pohybovat a nakonec dokázali utkání vyhrát. Opravdu jsem spokojen jen s výsledkem a s hrou v posledních dvaceti minutách.“

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý - Hubač, Bílý (46. Šorm), Pečínka, Tomášek - Malík, Tvaroha, Záblacký, Bořil - Chramosta, Kubát.

Góly FK MB: Bořil 2, Tvaroha, Chramosta

Výsledky dalších dorosteneckých družstev:

FK Mladá Boleslav „B“dorost – FK AS Pardubice „B“ 1:0 (0:0)
Na umělé trávě boleslavského Městského stadionu se hrálo vyrovnané a bojovné utkání, které nakonec pro sebe rozhodli boleslavští dorostenci, když jediný gól vstřelil v 53. minutě Semík.

FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav „C“dorost 3:2 (2:0)
Boleslavský ligový mladší dorost i přes prohru předvedl kvalitní výkon. Na hráčích byla vidět touha po vítězství, která však ztroskotala na neproměněných šancích a zbytečných chybách, které soupeř potrestal. Boleslavské góly dali Tipta a Volf.

FK Mladá Boleslav „D“dorost – FK AS Pardubice „B“ 3:1 (1:1)
Bojovné a místy i velmi důrazné utkání nezačalo boleslavské družstvo nejlépe. Až obdržená branka jejich výkon pozvedla. Několik dalších gólových příležitostí zůstaly ještě nevyužité. O boleslavské góly se postarali Lánský, Dvořák a Klain.

 

Fanshop banner