Ščasný: Vezeme cenné body
Klub

Ščasný: Vezeme cenné body

Redakce

Mladá Boleslav vyhrála na Kladně a započala novou bilanční sérii. Zapomenutá je ta s osmi nevyhranými ligovými zápasy a platí nová, ve které pět ligových utkání v řadě neprohrála. Od prohry v Plzni v neděli 11. listopadu 2007 následovaly tři podzimní remízy s Teplicemi, na pražské Slávii, s Olomoucí a jedna letošní s Jabloncem (vždy 1:1) a naposledy zmíněná kladenská výhra 1:0. Z té měl trenér Ščasný neskrývanou radost.

„Vyhráli jsme hrozně těžké utkání,“ pravil po kladenské výhře boleslavský kouč Zdeněk Ščasný a zdůraznil, že soupeř byl nesmírně agresivní a podobně vedený způsob hry dělal jeho svěřencům problémy, což bylo patrné na tom, že boleslavští hráči prohrávali osobní souboje. „Dali jsme branku ze standardní situace a po ní následovala šílená fáze, kdy jsme nezvládali soupeřovu hru a měli štěstí, že Kladno nevyrovnalo. Jsem hrozně rád, že jsme utkání dohráli s nulou, protože soupeř hrál velmi dobře,“ dodal Ščasný o označil mistrovské body z Kladna za velmi cenné.

„Děkuji za komplimenty,“ opáčil kladenský trenér Jaroslav Šedivý zklamaný z druhé jarní prohry svého týmu. Kladno prohrálo na Viktorii Žižkov a potom doma s Mladou Boleslaví shodně 0:1. „Čekalo nás těžké utkání s kvalitním soupeřem, ale minimálně bod jsme potřebovali získat, dokonce jsme chtěli vyhrát. Nemůžu hráčům vytknout nasazení, vždyť se prali do poslední minuty o remízu, kterou jsme si zasloužili,“ prohlásil Šilhavý. Zdůraznil, že výborný boleslavský gólman Pižanowski zabránil kladenskému Kroupovi ve skórování.
Fanshop banner