Rajnoch drží Boleslav nad vodou
Klub

Rajnoch drží Boleslav nad vodou

Redakce

Po utkání Kladno – Mladá Boleslav 0:1 se novináři nejvíce zajímali z boleslavské sestavy o Rolka a Rajnocha. Vysoký Rolko a brankář Pižanowski byli nejčastějšími stopkami pro kladenské ofenzivní snahy. Rolko se do hry dostal především tím, že Rajnoch se posunul ze stoperského postu do středu zálohy. Rajnochův význam pro vývoj utkání byl daný jeho gólem z osmé minuty. Byl jediným v utkání, ale sedmým v aktuálním ligovém ročníku 2007/08. Nikdo nepochyboval o jeho mimořádné důležitosti.

Se sedmi ligovými trefami Jan Rajnoch pokukuje po trůnu krále kanonýrů. S osmí góly se na něm zatím tlačí sparťanští Libor Došek a Miroslav Slepička. Podobně jako Rajnoch se sedmkrát trefil Toleski, podzimní mostecký a dnes slávistický forvard, a dva střelci, kteří svoji tuzemskou bilanci již nezmnoží, neboť odešli střílet góly do zahraničí, a to Vlček s Feninem. „Na to nemyslím, hlavně ať vyhráváme,“ reagoval Rajnoch na dotaz, zda má ambice prosadit se v individuální střelecké disciplíně.

„Je strašně cenným hráčem a nejen proto, že dává góly,“ ocenil Rajnochovu roli v boleslavském mužstvu trenér Zdeněk Ščasný.
Ovšem Rajnochovy góly mají svoji nespornou váhu. Ve dvou jarních ligových zápasech si Mladá Boleslav připsala čtyři body za dva góly z kopačky svého kapitána. Proti Jablonci proměnil penaltu a na Kladně akrobaticky zakončil Hodúrův rohový kop. „Po rozehrané standardní situaci se ke mně míč odrazil ve chvíli, kdy jsem stál zády k brance, ale protože mi krásně skočil, tak jsem do něho bouchnul přes hlavu a ani jsem nevěděl, kam jsem ho trefil. Pořádně se na něj podívám až ze záznamu,“ popsal svoji gólovou trefu.
Kladenský trenér Jaroslav Šilhavý, někdejší stoper, jenom nevěřícně kroutil hlavou, kolik času a prostoru nechali jeho svěřenci Rajnochovi ke střelbě. Pro Boleslav bylo důležité, že ideální podmínky k zakončení dokonale využil.

V dalším průběhu kladenského utkání se Rajnoch sice ještě dvakrát pokusil o střelbu z dálky, ale pokaždé neúspěšně. Pohříchu mnoho úspěšných ofenzivních akcí ani ostatní boleslavští fotbalisté od Rajnochovy gólové střely nepředvedli. „Byl hrozně těžký terén, na kterém se nedalo kombinovat a proto to byl více boj než fotbal. Ale pro nás je důležité, že jsme vyhráli. Jak jsme se pořád snažili hrát fotbal, tak jsme na nekvalitním hřišti ztráceli zbytečně moc míčů,“ omlouval nepřesnosti své i spoluhráčů. Společně věří, že se herně zvednou a kladenská výhra je počátkem příjemnější doby pro boleslavský klub i jeho příznivce.

Fanshop banner