Vytoužené tři body zařídil Rajnoch
Klub

Vytoužené tři body zařídil Rajnoch

Redakce

Téměř po půl roce se konečně boleslavský fotbal radoval z tříbodového zisku. Od výhry nad Bohemians loňského 30. září se tak stalo až v posledním únorovém víkendu letošního roku na kladenském Stadionu Františka Kloze. V urputném boji se o výhru zasloužil především kapitán Jan Rajnoch. Po většinu utkání však boleslavská hra trpěla nepřesnostmi, na které se stejnou měrou podílela hráčská nervozita z důležitosti utkání a nekvalitní terén hrací plochy. Výhrou v Kladně se Mladá Boleslav posunula v ligové tabulce z desátého na sedmé místo.

Boleslavští na Kladně začali stejně dobře, jako před týdnem v domácím utkání proti Jablonci. V 8. minutě kopal Hodúr rohový kop a kladenští obránci nechali nečekaně moc prostoru a času Rajnochovi, který zády k brance střelou přes hlavu skóroval – 0:1.
Další pohromou pro kladenskou obranu bylo zranění stopera Hochmeistera, kterého již v sedmnácté minutě vystřídal Beneš. Kladno se však oklepalo, přidalo na důrazu a vypracovalo si několik šancí včetně šesti rohových kopů.
Ve 23. minutě povedenou pumelici Kroupy bravurně od pravé tyče vyrazil Pižanowski. Ve 28. minutě si podobně zdatně boleslavský brankář počínal při Cigánkově trestňáku. Tři minuty před přestávkou při Kroupově hlavičce však u Pižanowského stálo potřebné štěstí, když na míč nedosáhl a ten jenom těsně minul pravou horní vingl.
Náznaky boleslavských akcí končily ofsajdem nebo nepřesnou přihrávkou či nedůraznou koncovkou ve vápně. Rajnoch z dálky překopl branku, centry Kaliny ani o chvíli později Řezníčka před brankou nenašly spoluhráče.

Po přestávce si Kladno na dlouhé minuty vynutilo územní převahu, ale tak blízko vyrovnávacímu gólu, jako v první půli opakovaně Kroupa, se už dostal jen Jablonský v 63. minutě. Po rychle rozehraném trestňáku běžel sám na Pižanowského, ten však obětavým pádem pod nohy kladenského hráče jasnou šanci zmařil. Pět minut před tím ostrý centr Cigánka do malého vápna vyboxoval Pižanowski za asistence Rolka.
V ojedinělých boleslavských akcích zkraje druhého poločasu se neprosadili Kysela ani Řezníček. Střelecký pokus Rajnocha minul kladenskou branku o dva metry. S těsným vedením do většího klidu nepohnul ani Holub, který nastoupil ke 300. ligovému utkání. Těsně před koncem byl u ofenzivní akce, která skončila nevyužitým Sedláčkovým centrem z pravé strany.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr, Poláček (80. Sedláček) – Táborský (46. Mendy), Řezníček (70. Holub).

Sestava SK Kladno: Pavlík – Bartoš, Killar, Hochmeister (17. Beneš), Krob – Zoubele (78. Vršajevič), Gross, Cigánek (61. Kousal), Jablonský – Kroupa, Szabo.

ŽK: Krob – Kopic, Rolko, Kalina

Gól: 8. Rajnoch

Rozhodčí: Mikel – Pelikán, Dobrovolný

Diváků: 2215

Fanshop banner