Rajnoch a Mendy v ideální sestavě deníku Sport
Klub

Rajnoch a Mendy v ideální sestavě deníku Sport

Redakce

V průběžné jedenáctce složené z hráčů tuzemské ligy mistrovského ročníku 2007/08 jsou dva mladoboleslavští fotbalisté. V obraně Jan Rajnoch a v útoku Alex Mendy. V individuálním hodnocení soutěže o Krále fotbalových trávníků jsou oba ve druhé desítce. Nejpočetnější zastoupení v ideální sestavě Gambrinus ligy po sedmnácti odehraných kolech má vedoucí Slavia Praha brankářem Vaniakem, obráncem Suchým a záložníkem Černým.

XI. Gambrinus ligy po sedmnácti odehraných kolech má složení: Vaniak (Slavia Praha) – Rajnoch (Mladá Boleslav), Suchý (Slavia Praha), Trousil (Brno) – Verníř (Teplice), Polách (Brno), Doležal (Teplice), Černý Slavia Praha) – Mendy (Mladá Boleslav), Došek (Sparta Praha), Besta (Brno).
Do prestižní sestavy deníku Sport se na počátku jarní sezóny propracoval Rajnoch spolehlivými výkony a také přičiněním odchodu reprezentačního beka Pospěcha ze Sparty Praha do dánské Kodaně a Mendy zásluhou toho, že na podzim lépe hodnocení útočníci Vlček (Slavia Praha) a Fenin (Teplice) přestoupili do zahraničních klubů Anderlechtu respektive Frankfurtu.

V žebříčku hodnocení jednotlivých hráčů si vedoucí pozici drží teplický veterán Verbíř. Obhájce loňské trofeje Krále fotbalových trávníků Marek Matějovský již šlape trávu na anglických hřištích.
Průběžné pořadí v hodnocení Krále fotbalových trávníků: 1. Verbíř (Teplice) – průměrná známka hodnocení 6,24, 2. Suchý (Slavia Praha) – 6,13, 3.-4. Černý (Slavia Praha, na podzim Dynamo České Budějovice) a Doležal (Teplice) – oba 5,88.
Umístění nejlepších boleslavských fotbalistů: 14.-16. Rajnoch (Mladá Boleslav) a Vozábal (Dynamo České Budějovice) oba 5,63; 19. Mendy 5,59; 33.-34. Kopic a Cigánek (Kladno) – 5,40; 41.-43. Kysela, Střeštík (Brno) a Zbožínek (Zlín) všichni 5,24.

Princip soutěže spočívá v tom, že v každém ligovém kole redaktoři a spolupracovníci deníku Sport známkují aktuální výkony těch fotbalistů, kteří nastoupí v základní sestavě a odehrají nejméně deset minut a nebo jako střídající odehrají nejméně třicet minut, podle stupnice od jedničky (nejslabší výkon) do desítky (vynikající výkon). Podle spočítaných průměrných známek potom redaktoři sestavují ideální ligovou sestavu a stanoví pořadí v soutěži o titul Krále fotbalových trávníků. Hodnocení jsou pouze hráči působící v klubech české I. Gambrinus ligy.

 

Fanshop banner