Střelecký recept na Kladno zná Holub
Klub

Střelecký recept na Kladno zná Holub

Redakce

Po neúspěšné jarní premiéře doma s Jabloncem čeká boleslavské fotbalisty reparát na Kladně. V utkání 18. kola I. Gambrinus ligy SK Kladno – FK Mladá Boleslav, které se hraje v neděli 21. února od 15 hodin na kladenském Stadionu Františka Kloze, podstoupí boleslavské mužstvo devátý pokus o ligové vítězství po téměř pěti měsících a zažehnání prokletí remízy 1:1 z posledních čtyř ligových utkání.

Pro Mladou Boleslav byla domácí remíza 1:1 v jarní premiéře s Jabloncem obrovským zklamáním. Kladno v prvním jarním kole také důvod k radosti nemělo, neboť prohrálo na Viktorii Žižkov 0:1 gólem Švancary z penalty.
O prvoligové body se Mladá Boleslav s Kladnem střetly dosud jen třikrát. A ani jednou Mladá Boleslav neprohrála. Na dvou výhrách se vždy jedním gólem podílel Radim „Emil“ Holub. Když v neděli 24. února proti Kladnu nastoupí, oslaví 300. ligový start. Na jaře 2007 skončilo utkání bez gólů. Možná i proto, že Holub nehrál...

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Kladno 2:0 (Holub, Abraham)
Jaro 2007 Kladno – Mladá Boleslav 0:0
Podzim 2007 Mladá Boleslav – Kladno 2:1 (Holub, Rolko – Cigánek)

Při posledním vzájemném ligovém utkání, které se hrálo na Městském stadionu v Mladé Boleslavi v neděli 26. srpna 2007 před 4860 diváky, nastoupily týmy v následujících sestavách. FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Brunclík – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (52. Hrdlička) – Sedláček (84. Řezníček), Holub (63. Táborský). Připraveni ještě byli Kalina, Řezníček, Brezinský, Vaněček a Pižanowski. SK Kladno: Pavlík – Hoffmann, Killar, Farbák, Čáp – Szabo, Gecov, Zoubele (46. Dočkal), Cigánek (84. Šilhan) – Zachariáš, Jeslínek (77. Vršajevič). Připraveni ještě byli Šilhan, Beneš, Gross, Šelicha a Miski.
Po bezgólovém poločase ve 47. minutě Poláčkův centr z levé strany usměrnil pod padajícím brankářem Pavlíkem do kladenské sítě Holub. O deset minut později Millera překvapil dalekonosnou vyrovnávací střelou z pětadvaceti metrů Cigánek. Vítěznou trefu v 68. minutě zařídil Rolko po přihrávce Táborského.

 

Fanshop banner